Την άρση της ασυλίας δυο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Εύας Καϊλή, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κ. Μαρίας Σπυράκη, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βάσει ερευνητικής έκθεσης που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υπόνοιες απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά τις αποδοχές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η Εύα Καϊλή και η Μαρία Σπυράκη απολαύουν του τεκμηρίου αθωότητας».

Η Μαρία Σπυράκη σε δήλωσή της αναφέρει από την πλευρά της: «Ευχαρίστως αποδέχομαι την άρση της ασυλίας μου. Δεν έχω ούτε ένα ευρώ διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά ένα επίδομα αλλοδαπής».

Facebook Comments