Προς τελική συμφωνία για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου βαίνουν οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι αποφάσισαν να «κλείσει» το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου, στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι την ερχόμενη Δευτέρα, οι Υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. θα καταλήξουν σε μία απόφαση για την επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως θα πρόκειται για μία απόφαση εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις και επέμεινε πως υπάρχει καθολική κατανόηση ότι δεν μπορεί να κλείσει ο χρόνος και να παραπέμψουμε το θέμα στο μέλλον.

Επίσης, οι 27 χώρες-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο αντιποίνων για την εισβολή στην Ουκρανία. Η Κομισιόν παρουσίασε το νέο πακέτο κυρώσεων στις 7 Δεκεμβρίου, προτείνοντας την προσθήκη σχεδόν 200 φυσικών προσώπων και οντοτήτων στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων και τριών τραπεζών της Ρωσίας.

Facebook Comments