Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες παρουσιάζεται σήμερα στις 09:00 η Εύα Καϊλή το οποίο καλείται να αποφανθεί επί των επιχειρημάτων της και να κρίνει την τύχη της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate της υπόθεσης διαφθοράς και δωροδοκίας στην οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη, εάν δηλαδή αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς, ή εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών, όπου θα βρίσκονται δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος θα αναπτύξουν τα νομικά τους επιχειρήματα ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή που θέλει την πρώην ευρωβουλευτή και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να να ισχυρίζεται ότι

  • δεν γνώριζε ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της,
  • δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες,
  • δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και
  • δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Παράλληλα με εμφατικότητα θα τονιστεί η ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο δίχρονο παιδάκι της.

Οι συνήγοροί της δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ως προς ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς αυτό που τίθεται επί τάπητος από τους δικαστές σήμερα είναι κατά πόσο η Εύα Καϊλή είναι ύποπτη φυγής ή μπορεί να αλλοιώσει τα αποδεικτικά στοιχεία. Όπως λένε ούτε το ένα μπορεί να κάνει, ούτε το άλλο, οπότε τα καθαρά νομικά κριτήρια κατά τα λεγόμενα του κ. Δημητρακόπουλου είναι ισχυρά για να αφεθεί ελεύθερη. Εντούτοις δεν υπάρχουν ασφαλείς εκτιμήσεις ως προς την έκβαση, καθώς υπεισέρχεται και η παράμετρος “ομοσπονδιακός Εισαγγελέας” ο οποίος έχει την δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην όποια απόφαση εντός 24 ωρών.

Εφόσον ακολουθηθεί το πρόγραμμα, μέχρι το μεσημέρι, πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αναμένονται ανακοινώσεις, τόσο από τους δικηγόρους όσο και από την Εισαγγελία.

Facebook Comments