Την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για ακόμη ένα μήνα αποφάσισαν οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι.

Οι ισχυρισμοί της, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatargate, δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο για να αφεθεί ελεύθερη.

Οπως έχει γίνει γνωστό, η Εύα Καϊλή κρατείται στις φυλακές του Χάρεν, ένα συγκρότημα φυλακών που πρόσφατα εγκαινιάστηκε, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, και ουσιαστικά πρόκειται για πρότυπες και πρωτότυπες φυλακές, που απέχουν πολύ από την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή είχε ζητήσει την αποφυλάκισή της καθώς θα πρέπει να βρίσκεται μαζί με το 10 μηνών παιδί της, την ώρα που το δρόμο για την φυλακή έχει πάρει και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Αν και υπάρχουν χώροι όπου οι φυλακισμένες μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα μπορεί να το δει για κάποιες ώρες ή για όλο το 24ωρο.

Τέλος έγινε γνωστό ότι η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Γιατί αποφασίστηκε η παράταση της προφυλάκισής της 

«Παρατείνεται η κράτηση της Εύας Καϊλή κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου μέσα σε 15 ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη από την Εισαγγελία στη ΜΜΕ, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

  • θεωρείται ύποπτη φυγής
  • εκτιμάται ότι μπορεί να καταστρέψει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα και μπορούν να οδηγήσουν και σε περαιτέρω αποκαλύψεις
  • μπορεί να έρθει σε επαφή με υπόπτους αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην εν εξελίξει έρευνα

«Προς όφελος και προστασία της έρευνας καμία άλλη πληροφορία δεν θα δίνεται στο εξής και τα ΜΜΕ θα ενημερώνονται μέσω νέων δελτίων τύπου» προστίθεται ακόμα στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Facebook Comments