ΑΕΚΠΑΟ θα αναμετρηθούν, όχι μόνο για διαφορετικούς βαθμολογικούς σκοπούς, αλλά και για να αποδείξουν ποιος αξίζει περισσότερο αυτό το πρωτάθλημα. Μία αγωνιστική πριν το μεταξύ τους ντέρμπι, η «Ένωση» υπέστη ήττα εκτός προγράμματος, βάσει απόδοσης και φόρμας και έδωσε την ευκαιρία στο «Τριφύλλι» να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια με αέρα επτά βαθμών.

Ενδεχόμενη νίκη των πράσινων ή ακόμη και ισοπαλία, τους βάζει σε θέση ακλόνητου φαβορί για την κορυφή της Σούπερ Λιγκ, ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια. Αντίθετα, με τη βοήθεια της «απόρθητης» μέχρι στιγμής έδρας της, η ΑΕΚ θα επιδιώξει την κατάκτηση των τριών πόντων, που θα την επαναφέρουν στο -4. Με την ψυχολογία υπέρ της μέχρι και τα play – off.

Στο πρώτο αντάμωμα των Ματίας Αλμέϊδα και Ιβάν Γιοβάνοβιτς,ο Σέρβος βγήκε νικητής. Χάρη σε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Με τον Παναθηναϊκό να πατάει γκάζι τότε, εκμεταλλευόμενο και το υπέρ του μομέντουμ, παραμένοντας αήττητος μέχρι και σήμερα. Ήξερε πως και που να χτυπήσει, από τα ντέρμπι της περασμένης σεζόν. Το «τριφύλλι», ήταν σαφώς πιο έτοιμο απέναντι σε ένα νέο σύνολο με πολλές αλλαγές.

Ο Αργεντίνος κόουτς «ψαχνόταν» ακόμη τότε, για την διάταξη και τα πρόσωπα της δικής του ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την αναμονή για την είσοδο της ομάδας στο νέο της «σπίτι». Εμφάνισε ωστόσο, ένα σύνολο αρκετά προσηλωμένο στο στόχο του, πιστό στο πλάνο. Με το υπό εκ μάθηση ασφυκτικό πρέσινγκ, οι παίκτες του «Δικέφαλου» βρήκαν το προβάδισμα με τον Πινέδα.

Μέχρι το ημίχρονο είχε επέλθει η ανατροπή, κυρίως λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων των φάσεων, από πλευράς «κιτρινόμαυρων». Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και σε αυτό το επίπεδο κινείται από τότε.

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει δείξει τη μεγαλύτερη αγωνιστική εξέλιξη από όλους, παίζει το πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο και προσφέρει θέαμα. Αυτό βέβαια δεν παίζει κανένα ρόλο, όταν υπάρχει μία ομάδα που ξέρει να παίρνει τα must – win παιχνίδια. Όπως αυτό στα Γιάννενα.

Όπως και να ‘χει, θα δούμε ένα πολύ ωραίo ντέρμπι. Μία πολύ ενδιαφέρουσα «μονομαχία», ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς προπονητές ως προς την προσέγγιση και την φιλοσοφία που έχουν εμφυσήσει στις ομάδες τους. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, θα απολαύσουμε έναν αγώνα με τις λεπτομέρειες να είναι αυτές που θα «αποφασίσουν» τον τελικό νικητή.

Facebook Comments