Η Ευθαλία Διαμαντή, γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσε χθες στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με κατηγορούμενους τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία.

Η κυρία Διαμαντή βρίσκεται στο πλευρό του Χρήστου Καλογρίτσα πάνω από 40 χρόνια και ξεκίνησε να καταθέτει λέγοντας ότι ο επιχειρηματίας, «αν και υπήρξε σε όλη του τη ζωή καθοδηγητής, στη συγκεκριμένη περίπτωση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών υπήρξε καθοδηγούμενος για να βοηθήσει την ομάδα των ανθρώπων που ήθελαν αυτό το εγχείρημα», ενώ μίλησε για «χρήματα σε φακέλους που έφευγαν από τα γραφεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημείωσε, ο Χρήστος Καλογρίτσας στα τέλη του 2015 προσκλήθηκε να «δανείσει» το όνομά του στην προσπάθεια να φτιαχτεί κανάλι και εφημερίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον τότε Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

«Οι δαπάνες Καλογρίτσα ήταν εξαψήφιες ή επταψήφιες. Έδωσε τέσσερις ορόφους στα γραφεία του για να στεγάσει τις ομάδες για κανάλι και μετά για εφημερίδα. Έφευγαν κι άλλα χρήματα από το γραφείο για το κόμμα με τσάντες και βαλίτσες. Περίμενε πως θα τα πάρει πίσω», ανέφερε η μάρτυρας σε ερωτήσεις της Προέδρου.

«Άρχισαν να έρχονται πολιτικά στελέχη στο γραφείο μας μαζί με τον κ. Παππά για τη δημιουργία καναλιού και εφημερίδας. Ο κ. Παππάς ήταν επικεφαλής αυτών των 10-15 ατόμων. “Ομάδα Παππά” την ονομάζαμε. Του ζήτησαν να τους βοηθήσει να στηθεί κανάλι και εφημερίδα, χρηματοδοτώντας αυτό το εγχείρημα, αν και γνώριζαν ότι ήταν σε δύσκολη θέση οικονομικά, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν δεσμευμένα. Ήθελαν όχι μόνο οικονομική στήριξη, αλλά να καθοδηγήσει και να στηρίξει το εγχείρημα», κατέθεσε η κυρία Διαμαντή.

«Ο Παππάς επισκεπτόταν καθημερινά τον Καλογρίτσα, πριν πάει Μαξίμου»

Ειδικότερα, για τον πρώην Υπουργό, η μάρτυρας επισήμανε ότι επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά τα γραφεία της εταιρείας του Χρήστου Καλογρίτσα.

«Ερχόταν 8 το πρωί, πριν από το Μαξίμου, και μπορεί να περνούσε και μετά, το μεσημέρι ή το βράδυ. Σχεδόν καθημερινά γινόταν αυτό, και οι συζητήσεις τους αφορούσαν αυτό το εγχείρημα» είπε η μάρτυρας, και πρόσθεσε ότι και ο Χρήστος Καλογρίτσας από την πλευρά του έκανε επισκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το κανάλι θα ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, κουμάντο θα έκανε ο Παππάς»

Η Ευθαλία Διαμαντή συνέχισε την κατάθεσή της, λέγοντας ότι στο υπό κατασκευή κανάλι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα τον είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κανάλι θα ήταν του κόμματος, το κόμμα θα έκανε κουμάντο, ο κ. Παππάς. Αυτά είναι πράγματα που άκουγα και έβλεπα και συζητούσα με τον κ. Καλογρίτσα. Η πόρτα κατά τις συναντήσεις τους ήταν ανοιχτή».

Όπως είπε η μάρτυρας, ο γιος του επιχειρηματία, Ιωάννης-Βλαδίμηρος, ενεπλάκη χωρίς να το θέλει στην υπόθεση.

Πηγή: ellada24.gr

Facebook Comments