Ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι μετά την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσία της οικογένειάς του και 187 υψηλών προσκεκλημένων.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Συγκεκριμένα, στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της Αστυνομίας θα κάνουν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθεί την πομπή και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.







Νωρίτερα:
Στη Μητρόπολη Αθηνών τελείται αυτήν την ώρα η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τη συμμετοχή των 12 συνοδικών αρχιερέων και παρουσία της οικογένειάς του και 187 υψηλών προσκεκλημένων, ανάμεσά τους εν ενεργεία αρχηγοί κρατών.

Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο στέκεται η οικογένεια. Αριστερά της οικογένειας βρίσκονται αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία, πρώην βασιλείς, διάδοχοι θρόνων και συγκεκριμένα: Η εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, πριγκίπισσα Άννα, η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, η πριγκίπισσα της Δανίας Βενεδίκτη, ο διάδοχος του Νορβηγικού θρόνου Χαακόν, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με τον σύζυγό της Αλέξανδρο, η Δούκισσα της Ρωσίας Μαρία Βλαδιμήροβνα.







Νωρίτερα:

Μπροστά από το φέρετρο είναι τοποθετημένα τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλλιο του εκλιπόντος, ενώ οι γιοι του τοποθέτησαν πάνω στο φέρετρο στεφάνια.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται ήδη και οι επίσμοι καλεσμένοι, όπως η εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, πριγκίπισσα Άννα, η Βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα, η πριγκίπισσα της Δανίας Βενεδίκτη, ο διάδοχος του Νορβηγικού θρόνου Χαακόν, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με τον σύζυγό της Αλέξανδρο, η Δούκισσα της Ρωσίας Μαρία Βλαδιμήροβνα.

Στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 60 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.




























Νωρίτερα:

Κηδεύεται σήμερα ως ιδιώτης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με τις ετοιμασίες να έχουν ολοκληρωθεί και τα μέτρα ασφαλείας να τίθενται σταδιακά σε ισχύ.

Η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό.

Από τις 6:00 το πρωί, η σορός του εκλιπόντος, εκτίθεται στο παρεκκλήσι για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής, ενώ ήδη έχει σχηματιστεί ουρά από πολίτες που θέλουν να τον αποχαιρετίσουν.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι, στην Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται 6 συν 6, αντίστοιχα, Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού. Δεξιά από το φέρετρο και μπροστά από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η οικογένεια. Αριστερά της οικογένειας θα βρίσκονται: αρχηγοί Κρατών εν ενεργεία, πρώην βασιλείς, διάδοχοι θρόνων.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου.

Η τελετή αποχαιρετισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:00 και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του. Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της Αστυνομίας θα κάνουν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθεί την πομπή και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ακολουθήσει η ταφή του στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Συγκεκριμένα, στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ως είθισται στην Ελλάδα, με ψαρικά.










 

Facebook Comments