Eκδόθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας αναφορικά με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, από την 1η Απριλίου, νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.

Η τροπολογία προβλέπει επίσπευση της διαδικασίας διαβούλευσης – απόφασης από πλευράς κυβέρνησης. Η εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο σε δύο μήνες, έως και τις 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από την τροπολογία:

Η αποστολή έγγραψης πρόσκλησης από Επιτροπή Συντονισμού διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί έως την 20ή Ιανουαρίου 2023.

Η σύνταξη και υποβολή έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το αργότερο έως την 3η Φεβρουαρίου 2023.

Η διαβίβαση του υπομνήματος και τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευομένου από Επιτροπή

Συντονισμού διαβούλευσης προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων θα λάβει χώρα το αργότερο έως τη 10η Φεβρουαρίου 2023.

Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων, καθώς και έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών ψορέων Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.ΓΙ.Ε.) προς σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 20ή Φεβρουαρίου 2023.

Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς Υπουργικό Συμβούλιο, για καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα υποβληθεί το αργότερο έως τη 10η Μαρτίου 2023.

 

Facebook Comments