Ένα sms, το οποίο σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα είχε αποστολέα τον Νίκο Παππά και παραλήπτη τον ίδιο τον επιχειρηματία, προσκόμισαν στο ειδικό δικαστήριο οι δικηγόροι του επονομαζόμενου και ως «κόκκινου εργολάβου», Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

Σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα, το μήνυμα αυτό απεστάλη από τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ενώ είχε ήδη γίνει το ραντεβού με τον κ.Φουρλεμάδη για την εξεύρεση των χρημάτων που είχε ανάγκη ο Χρ.Καλογρίτσας και δείχνει, όπως σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία Άγγελος Καραχάλιος τη “στενή συνεργασία μεταξύ Παππά-Καλογρίτσα.

Το επίμαχο sms το οποίο διαβάστηκε στο δικαστήριο γράφει:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

Ιβάν 35
Καλογρ 35
Α2 16
Κουρής 10
Μάρης 4
Καλημέρα
Α2 αυτός που θα δεις 12.30
Α2 και καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου! …

Σύμφωνα με τον κ.Καραχάλιο, ως Α2 φέρεται να είναι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και σημείωσε ότι «είναι το πρόσωπο που το ακούσαμε από την κα Διαμαντή (σ.σ. γραμματέας Χρήστου Καλογρίτσα) ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και ότι παρότρυνε τον κ.Παππά να αναφέρει στον Χρ.Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ.Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεωκοπημένο και μπροστινό του γιου του».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι πρόκειται για ποσοστά επί του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού σταθμού και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρ.Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτ.Αρτεμίου φτάνουν το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%. “Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα sms που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ.Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε”, συμπλήρωσε ο κ.Λοβέδρος.

Οι συνήγοροι του Νίκου Παππά ζήτησαν το σχετικό έγγραφο για να το μελετήσουν και να τοποθετηθούν στη συνέχεια στη δίκη.

«Ο Χ. Καλογρίτσας δεν πτώχευσε, δίνει μάχη επιβίωσης»

Οι δικηγόροι του Χρ.Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος δήλωσαν: «Ο Χρήστος Καλογρίτσας ούτε τότε είχε πτωχεύσει, ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι. Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά συνήγοροι τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα . Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη ,τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του , δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα.»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης σχολίασε: «Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ΄ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας.»

Πηγή: iefimerida.gr

Facebook Comments