Καταιγιστικές εξελίξεις για την υπόθεση Qatargate. Σήμερα το προδικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί αν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Η νέα ακρόαση αναμένεται να γίνει μετά τις 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Η Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη να το αποδείξει τόνισε o δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στους ανταποκριτές των Βρυξελλών.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα  Soir κάνει λόγο για ταξίδια της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία δήλωσε με καθυστέρηση.

Από την άλλη, ενδιαφέρον και ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις του Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος φέρεται να είπε ότι έδινε στον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα μίζες των 20.000 ευρώ ανά φορά μέσα σε χάρτινες σακούλες.

Ο Ταραμπέλα από την πλευρά του είπε στο RTL είπε ότι περιμένει τις αρχές να τον καλέσουν και δεν θα κάνει σχόλια προς το παρόν.

“Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλα όσα γνωρίζει”, δηλώνει ο δικηγόρος του Marc Uyttendaele, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές.

Σχετικά με την ακρόαση της Εύας Καϊλή και εάν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη, αλλά και τις σχέσεις του Αντόνιο Παντσέρι τόσο με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή όσο και με την Μαρί Αρενά και τον Φραvτσέσκο Τζόρτζι, ο Marc Uyttendaele δήλωσε: «Δεν εναπόκειται σε μένα να πω (εάν θα αφεθεί ελεύθερη), εναπόκειται στους δικηγόρους της να την υπερασπιστούν και το συμβούλιο να αποφασίσει. Είναι μία συζήτηση που δεν αφορά τον κ. Παντσέρι».




 

Facebook Comments