Τώρα που ξανάγινε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θα μου επιτρέψει ο κ. Φλώρος να του δώσω δυο συμβουλές. Πρώτον, να συνεχίσει την δουλειά του όπως την κάνει σήμερα, δεύτερον, να ρίξει μια πιο επισταμένη ματιά γύρω του, μπροστά του και πίσω του, στο κοντινό και στο λίγο ευρύτερο περιβάλλον του, διότι ως φαίνεται πίσω από κάθε κολώνα υπάρχει και ένας με υψωμένο μαχαίρι.

Να τον μισούν οι Τούρκοι είναι φυσιολογικό έτσι που τους μπαίνει στο ρουθούνι. Αλλά να τον μισούν και τόσοι πολλοί δικοί μας (ή δικοί του), το πράγμα καταντά θλιβερό.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι, επαφή με τον κόσμο των πληροφοριών είναι εκ της θέσης του υποχρεωμένος να έχει, μηχανισμούς στα χέρια του έχει, τις φάτσες που κινούνται γύρω του ή παράλληλα μ’ αυτόν τις ξέρει, ποιος επιθυμεί διακαώς τι εναντίον του μπορεί να το υποπτευθεί, ας το ξεδιαλύνει μια και καλή το πράγμα. Θα μου πείτε, αυτή την δουλειά θα κάνει; Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο αρχηγός θα παίζει τον κατάσκοπο;

Το παιχνίδι έχει χοντρύνει πολύ και σε όλα τα επίπεδα. Το χω ξαναγράψει ότι δεν θυμάμαι άλλη περίοδο να χτυπούν από το εσωτερικό τόσο πολύ και τόσο απροκάλυπτα την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι εθνικοί κίνδυνοι είναι τόσο εξόφθαλμοι. Θα μπορούσα να πω «είναι ντροπή», αλλά οι λέξεις έχουν πια χάσει το νόημα τους. Είναι προφανές τι επιδιώκουν.  

 

 

Facebook Comments