Σε διάστημα μόλις ενός μήνα, η μέγιστη διαφορά των 10 βαθμών του Παναθηναϊκού, από τους διώκτες του τίτλου, εξανεμίστηκε.

Πλέον οι πράσινοι «βλέπουν» την ΑΕΚ να απέχει ένα βαθμό και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να πλησιάζουν επικίνδυνα σε απόσταση πέντε βαθμών. Η αγωνιστική «καθίζηση» του τριφυλλιού θα είναι επιβλαβής, μόνο αν την εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοί του.

Ναι, την έχουν εκμεταλλευτεί ήδη με την σημαντική μείωση της βαθμολογικής διαφοράς. Αλλά για να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι υπόλοιποι έχουν το προβάδισμα στην άνευ προηγουμένου φετινή κούρσα του πρωταθλήματος, πρέπει να τον προσπεράσουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο φετινός τίτλος θα κριθεί για πρώτη φορά στα playoff.

Ο Παναθηναϊκός, στα δύο πρώτα ντέρμπι του δεύτερου γύρου, ηττήθηκε τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τον ΠΑΟΚ. Από τον Δικέφαλο του Βορρά μάλιστα, φανέρωσε όλες του τις αδυναμίες, επιβεβαίωσε την αγωνιστική «πτώση» και την αναγκαιότητα για μεταγραφές παικτών, καλύτερων από τους υπάρχοντες. Πράγμα δύσκολο, λόγω των λίγων ημερών που απομένουν για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι.

Πρώτος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει επίγνωση της κατάστασης και πως αυτή μπορεί να αντιστραφεί. Έχει μπροστά του ακόμη επτά αγωνιστικές για να περιορίσει τη ζημιά. Προκειμένου να μπει στα  play – off μαζί με τους υπόλοιπους και όχι μακριά από αυτούς. Με μεγαλύτερο τον κίνδυνο να τον προσπεράσει η ΑΕΚ.

Η Ένωση αποκτά με τον καιρό το «μέταλλο» του νικητή, μαθαίνει από τα λάθη της και βασικότερο όλων: συνεχίζει νικηφόρα. Με σημαντικές απουσίες βασικών παικτών στο επιθετικό κομμάτι, η Ένωση έχασε βαθμούς μόνο στα Ιωάννινα. Πλέον, Γκατσινοβιτς και Ελίασον συμμετέχουν κανονικά στα προγράμματα προπόνησης και αναμένεται να δώσουν σημαντικό ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Ο θριαμβευτής του ντέρμπι ΠΑΟΚ, δείχνει ότι έχει το πλάνο να ανταπεξέλθει σε αυτό την μάχη του τίτλου, αρκεί να υπερκεράσει το δικό του εμπόδιο της «απειρίας». Η ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Περιστέρι ήταν πισωγύρισμα για τους ερυθρόλευκους, που έδειχναν ότι έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Θα μπουν και οι εκείνοι στη σειρά των ντέρμπι και εκεί θα φανεί σε ποιο δρόμο βαδίζουν.

Facebook Comments