Στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 12.931 νεκροί, πάνω από 60.0000 τραυματίες. Στη Συρία 2.992 νεκροί. Έχουν απομακρυνθεί 14.000 πολίτες από τις πληγείσες περιοχές.

Πέντε αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια– ιατρικοφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης – αποστέλλει η Ελλάδα μας στην Τουρκία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη των πρώτων αναγκών.

Χτες, οι διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ που βρίσκεται στο Χατάι, κατάφεραν μετά από ώρες προσπαθειών να απεγκλωβίσουν μια 20χρονη κοπέλα. Πρόκειται για το πέμπτο άτομο που διασώζουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής, η οποία ενισχύεται και με δεύτερη ομάδα διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη.

Εφιάλτης στην Αντιόχεια – Εκατοντάδες πτώματα σε πάρκινγκ νοσοκομείου 

Στον χώρο στάθμευσης του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, άλλοι επιζήσαντες προσπαθούν κι αυτοί να αναγνωρίσουν συγγενείς τους ανάμεσα στα παραταγμένα πτώματα. Κάποιοι λιποθυμούν.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μέτρησε χθες βράδυ (8/2) κάπου 200 θύματα, ορισμένα απλά τυλιγμένα με κουβέρτες, όχι μακριά από τις σκηνές όπου δουλεύει το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε από όλη τη χώρα και, σε κάποιες περιπτώσεις, από το εξωτερικό.

Τουλάχιστον 3.356 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χατάι: σε αυτήν αναλογεί χονδρικά το ένα τέταρτο των νεκρών που έχουν ανασυρθεί ως τώρα στην Τουρκία.

Εξαιτίας του μεγέθους της καταστροφής, ο χώρος στο πάρκινγκ δεν αρκεί πλέον, παρότι είναι πελώριο. Επτά πτώματα έχουν αποτεθεί, αναγκαστικά, πλάι σε κάδο ξέχειλο από σκουπίδια.

Τριάντα μέτρα πιο κει, το νοσοκομείο, πελώριος όγκος από μπετόν και γυαλί, στέκεται ακόμα όρθιο, όμως οι ρωγμές που χάσκουν στη μία του πλευρά, διακριτές παρά το ότι έχει πέσει η νύχτα, έπεισαν τις αρχές να διατάξουν να εκκενωθεί.

Το εσωτερικό του επίσης υπέστη ζημιές· είναι αδύνατο να εισαχθεί οποιοσδήποτε, ζωντανός ή νεκρός.

Facebook Comments