“Απευθύνομαι στη βάση της ΝΔ καθώς αισθάνθηκα την ανάγκη να αυτοστρατευθώ”, λέει ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”. Είναι λάθος να ενισχυθεί ο Αλέξης Τσίπρας, μιας και το μόνο που κάνει τους τελευταίους μήνες είναι κριτική για τις παρακολουθήσεις.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε πως κανείς δεν του ζήτησε τίποτα και πως δεν ζήτησε κάτι από κάποιον, ενώ δεν απέκλεισε αυτοδυναμία της ΝΔ από την πρώτη Κυριακή.

Ερωτηθείς εάν ο Kυριάκος Βελόπουλος είναι εν δυνάμει συνεργαζόμενος με τη ΝΔ απάντησε πως το ενδεχόμενο αυτό έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός, ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως βρίσκεται σε μονόδρομο, υπογραμμίζοντας πως στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν σημαντικά στελέχη και θα υπήρξε μια καλή συνεργασία.

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και πως δεν τίθεται θέμα εμπλοκής του με τη ΝΔ, σημειώνοντας πως αυτές οι εκλογές θα κριθούν από την Μακεδονία και ιδιαίτερα από την Κεντρική Μακεδονία.

Για το κόμμα Κασιδιάρη είπε πως η ιστορία θα έχει κάποιες ενστάσεις για αυτό που έγινε, διερωτώμενος μήπως η κίνηση αυτή ωφελεί άλλους που η ΝΔ δεν πρέπει να τους αφήσει να ανέβουν τα σκαλοπάτια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη

“Όλα αυτά τα χρόνια είχα αποσυρθεί. Διάβασμα, περίσκεψη, ανάλυση, μελέτη τώρα όμως αισθάνθηκα την ανάγκη να αυτοστρατευτώ. Ουδείς μου ζήτησε τίποτα και από κανέναν εγώ δεν ζήτησα τίποτα γιατί βλέπω ότι κάποια κεκτημένα της τελευταίας τετραετίας κινδυνεύουν να χαθούν αν υπάρξουν κάποιες άλλες καταστάσεις. Εκεί πήγα να καλύψω κάποια κενά στην επικοινωνία, στην προπαγάνδα και τα λοιπά και για αυτό άρχισα μια εκστρατείας υπέρ τονώσεως του υλικού της βάσεως της ΝΔ. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τα στελέχη απευθύνομαι στη βάση και απευθύνομαι σε εκείνους οι οποίοι λένε “δεν θα πάω να ψηφίσω” λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

“Αυτό το ποσοστό είναι πολύ σημαντικό. Εγώ έχω βάλει τον εαυτό μου να πείσει όλους αυτούς “εντάξει οι πικρίες και τα λοιπά αλλά δεν θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα”. Αυτή η συναίσθηση μεγάλωσε τώρα με την κηδεία του Κωνσταντίνου που είδα κάποια πράγματα ανθρώπων οι οποίοι ήταν φανατικά με τη ΝΔ να αποστασιοποιούνται. Εκεί χτυπάω το καμπανάκι.” συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τα δεξιά κόμματα στερήσουν την πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε: “Αυτά τα κόμματα όπως έχουν οργανωθεί θα κάνουν καλό στη ΝΔ γιατί αν το συμποσούμενο αποτέλεσμα είναι γύρω στο 10% ίσως κάνει αυτοδυναμία και από την πρώτη Κυριακή. Είναι άλλο θέμα όμως αν κάποιο από αυτά κάτω από κάποιες συγκυρίες περάσουν το 3% τότε είναι αφαίρεση. Όσο μένουν απέξω είναι πρόσθεση στην προσπάθεια της ΝΔ όμως αυτές τις στιγμές δεν μπορούμε να ρισκάρουμε”.

“Κάθε ψήφος που πάει στον οποιονδήποτε άλλο πέρα από τη ΝΔ είναι ενίσχυση του κ. Τσίπρα”

Αναφορικά με το κόμμα Βελόπουλου και τα ποσοστά του στη Βόρεια Ελλάδα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε: “Είναι λάθος θα ενισχύσουμε τον Τσίπρα γιατί κάθε ψήφος που πάει στον οποιονδήποτε άλλο πέρα από τη ΝΔ είναι ενίσχυση του κ. Τσίπρα. Δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να έχουμε μια κατάσταση η οποία θα είναι ολίγον παραβατική σε σχέση με την Ευρώπη, σε σχέση με την Αμερική, σε σχέση με την οικονομία. Βλέπω τον κ. Τσίπρα ο οποίος το τελευταίο εξάμηνο είναι μονοθεματικός, υποκλοπές, υποκλοπές, υποκλοπές!” είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Ερωτηθείς αν θεωρεί τον κ. Βελόπουλο εν δυνάμει κυβερνητικό σύμμαχο, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε: “Έχω την αίσθηση ότι το έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός οπότε είναι μάταιο να συζητάει κανείς.”

Ερωτηθείς αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε: “Πιστεύω ότι για τον κ. Ανδρουλάκη είναι μονόδρομος, το παιδί βρίσκεται σε ένα μονόδρομο. Εάν τα πράγματα έρθουν έτσι που να γίνει κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή μαζί του, θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εάν χάσει και στις δύο εκλογές θα πάει σπίτι του”.

“Δεν μπορεί να παραμείνει έχοντας δύο ήττες έτσι λοιπόν τα παίζει όλα για όλα. Βλέπω λοιπόν να έχει προσαρμόσει την πολιτική του στην πολιτική του παρτενέρ. Για μένα είναι μια πολύ καλή λύση, εγώ πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά στελέχη που θα μπορούσαν να παίξουν στην κεντρική εξουσία και γιατί όχι; Δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν έρθει στη ΝΔ και οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί, φέρνω παράδειγμα τον Πιερρακάκη αλλά και άλλους, υπάρχουν και άλλοι ανθρωποι οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν” συνέχισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

“Λέω ένα όνομα τυχαίο χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλα. Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Μανιάτη για τα θέματα τα ενεργειακά. Πως αυτόν τον άνθρωπο να μην τον θέλω να είναι στην Εθνική Ελλάδος γιατί η επόμενη κυβέρνηση στην ουσία θα είναι Εθνική Ελλάδος” σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αναφορικά με την κριτική του κ.Τσίπρα ότι η ΝΔ είναι ένα ακροδεξιό κόμμα λόγω του ότι έχει στελέχη που προήλθαν από το ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε: “Δεν έχει μάθει τι θέλει ο λαός μετά από τόσα χρόνια αλλά εν πάση περιπτώσει δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Τσίπρας, εγώ έχω κάθε λόγο να καμαρώνω γιατί δεν είναι απλώς τρεις υπουργοί. Είναι τρεις υπουργοί που πηγαίνουν καλά και είναι και κορυφαίοι. Σκέφτομαι πόσα κόμματα γίνανε από την Μεταπολίτευση και μετά και ποια μπόρεσαν και γέννησαν τέτοια στελέχη, όπως και να το κάνουμε, δικαιούμαι κάποια εύσημα”.

“Δεν ξέρω αν το ΛΑΟΣ βάζει σφραγίδα στη ΝΔ αλλά κάποια πράγματα τα βλέπω και πηγαίνουν προς τη ρότα που εγώ θα επιθυμούσα, με κάποια άλλα πράγματα διαφωνώ. Σε κάποια πράγματα λεω μπράβο και συγχαρητήρια σε κάποια πράγματα λεω “παιδιά εδώ ίσως θέλουν κάποια βελτίωση, κάποια αλλαγή”, αλλά άλλος παίρνει τις αποφάσεις και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας” εξήγησε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: “Δεν έχω καμία επικοινωνία. Δεν έχει τύχει με τον Πρωθυπουργό, δεν το έχω επιδιώξει. Για κάποια πράγματα μίλησα με την Αλεξία, όταν το ίδρυμα Κων/νου Μητσοτάκη ήθελε κάποια πράγματα για το αρχείο του και εγώ έχω το πλουσιότερο αρχείο στην Ελλάδα”.

Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα εμπλοκής τους στις επερχόμενες εκλογές, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε: “Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Για τον ίδιο λόγο που τον Νοέμβριο του ’11 μπορούσα να γίνω ό,τι ήθελα εφόσον ήμουν αυτός που προσδιόρισε ποιος θα γίνει πρωθυπουργός και είπα “όχι, εγώ δεν θέλω ούτε υπουργεία ούτε αντιπροεδρία ούτε τίποτα”. Είμαι λίγο περίεργος σε αυτά τα πράγματα, δεν μπορώ να πω “το κάνω αυτό γιατί θα μου δώσει ένα “σοκολατάκι” ο Μητσοτάκης”.

“Αυτές οι εκλογές θα κριθούν από την Μακεδονία και δη την Κεντρική Μακεδονία. Πρέπει να πάω επάνω, έχω τους ανθρώπους μου, έχω τις γνωριμίες, έχω την αποδοχή, έχω την αίσθηση ότι μπορώ να μιλήσω και να πείσω κάποιους ανθρώπους να κάνουν το σωστό. Υπάρχει ένα θέμα επάνω περισσότερο από την άλλη Ελλάδα, όταν διάβασα τη δημοσκόπηση που λέει ότι ο νομός που είναι σχεδόν ντέρμπι είναι ο νομός Θεσσαλονίκης ε! αντιλαμβάνεστε ότι εκεί θα πάω να βοηθήσω”, συνέχισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ερωτηθείς για τις πιέσεις που δέχεται από τον κόσμο να θέσει υποψηφιότητα, είπε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ: “Έγινε μια κρούση από μια ομάδα επιχειρηματιών και στους λέω “τώρα θα κάνω ζημιά. Μπορεί τότε να έκανα καλό, γιατί βοήθησα να σπάσουν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις, αλλά τώρα θα κάνω ζημιά”. Δεν τσίμπησα, ναι μεν είδα το τυράκι αλλά είδα ότι από πίσω υπάρχει και παγίδα”.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, ο Γιώργος Καρατζαφέρη ανέφερε: “Καταρχήν πιστεύω ότι στο μέλλον η ιστορία θα έχει κάποιες ενστάσεις και αιτιάσεις για αυτό που έγινε όμως το ερώτημα είναι εξόχως πολιτικό. Η εξαφάνιση του Κασιδιάρη ποιον ωφελεί τη ΝΔ; Ούτε 2% από τους φανατικούς δεν θα πάνε στη ΝΔ. Μήπως ξαφνικά αυτή η κίνηση ωφελεί άλλους τους οποίους η ΝΔ δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να τους αφήσει να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια. Τώρα πλέον έγινε, να κάνω κριτική εκ των υστέρων δεν υπάρχει όμως ο Κασιδιάρης γράφει μια υποθήκη για το όποιο αύριο”.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα μπει το κόμμα Κασιδιάρη στη Βουλή στην περίπτωση που ο Άρειος Πάγος το εγκρίνει, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε: “Κρατάω κάποια μικρά καλάθια για τον Άρειο Πάγο, ιδίως μετά από αυτό που έγινε όπου σε χρόνο ρεκόρ, fast track, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό που έγινε με τους πλειστηριασμούς, κρατάω μικρά καλάθια σε ότι μπορεί να συμβεί. Όταν μπήκαμε στη δημοσιογραφία γνωρίσαμε ότι υπήρχαν τρεις εξουσίες η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική λέγαμε τέταρτη άτυπη είναι ο Τύπος τώρα είναι και άλλες. Είναι οι τράπεζες, είναι το χρήμα και δεν έχουν εξουσία πάνω από το κεφάλι τους”.

“Η τράπεζα δεν έχει αφέντη την κυβέρνηση, την εκτελεστική εξουσία έχει την Λαγκάρντ. Από εκεί απορρέει η δύναμη της και επειδή πρέπει να πάρουμε αναβάθμιση στο τραπεζικό έπρεπε να πιέσουνε για να βγει αυτή την απόφαση. Ελέγχει δε το τραπεζικό σύστημα το σύνολο σχεδόν των καθηγητών οι οποίοι πλαισιώνουν, κάνουν κεφαλοκλείδωμα στους Αρειοπαγίτες με τέτοια αποτελέσματα” είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη στα parapolitika.gr & πηγή thetoc.gr

Facebook Comments