Παλιά το Νταβός ήταν γνωστό για τα σανατόρια που είχε, όπου άτομα που έπασχαν από τη νόσο της φυματίωσης ή άλλα προβλήματα υγείας, πήγαιναν για θεραπεία.

Σήμερα, είναι φημισμένο σαν η πρωτεύουσα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ όπου, από το 1971, συγκεντρώνονται κάθε χρόνο δισεκατομμυριούχοι,  επιχειρηματίες, πολιτικοί, τραπεζίτες ακαδημαϊκοί και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, για να μιλήσουν για τα κύρια παγκόσμια ζητήματα και να σκεφτούν λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Τουλάχιστον αυτοί ήταν οι αρχικοί στόχοι, αλλά όχι πλέον. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει μεταβληθεί σε έναν οργανισμό πλατφόρμα όπου μια μικρή ομάδα μη κυβερνητικών δισεκατομμυριούχων, έχουν ανηγορήσει τους εαυτούς τους σε ολιγάρχες με μεγάλη επιρροή, που προσπαθούν να επιβάλλουν την θέληση τους στον κόσμο.

Αυτά που ακούμε πλέον στα ετήσια συνέδρια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, δεν είναι για πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τις χώρες και τους πολίτες, αλλά είναι οράματα και φαντασιώσεις των ολιγαρχών για την αναδιαμόρφωση του κόσμου, την Μεγάλη Επαναφορά (“Great Reset”), την  σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και άλλες εξωφρενικές ιδέες. Πολλοί αναρωτιόνται αν τα παλιά σανατόρια που υπήρχαν στο Νταβός θα πρέπει να μετατραπούν σε φρενοκομεία για τους ελίτες. Κρίνοντας από τις ομιλίες στο φετινό συνέδριο, ίσως έχουν δίκαιο.

Ακούσαμε τον τέως Αμερικανό αντιπρόεδρο Γκορ, να ωρύεται εξοργισμένα για ωκεανούς που βράζουν, ατμοσφαιρικά ποτάμια, βόμβες βροχής και κύματα κλιματικών προσφύγων που συμβαίνουν λόγω κλιματικής αλλαγής! Αν δεν έχετε δει ωκεανούς να βράζουν και βόμβες βροχής να ισοπεδώνουν τις πόλεις που ζούμε, είναι γιατί δεν συμβαίνουν. Υπάρχουν μόνο στο μυαλό του Γκορ και ενδεχομένως μερικών άλλων ελίτ, όπου όπως ο γραφικός ήρωας από το κλασικό μυθιστόρημα  Δον Κιχώτης, οραματίζονται αόρατους εχθρούς.

Ένας άλλος Αμερικανός, ο Τζον Κερι, ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου για το Κλίμα, χαρακτήρισε τις προσπάθειες των ελίτ να σώσουν τον πλανήτη από την  κλιματική αλλαγή «σχεδόν εξωγήινες». Ο Κερι δεν διευκρίνισε αν εννοούσε επίσης και τους ίδιους τους ελίτες ότι είναι εξωγήινοι, αν και είναι αρκετοί που το πιστεύουν.

Όταν νομίσαμε ότι ακούσαμε κάθε παραλογία, ένας άλλος ομιλητής, ο πρόεδρος της Siemens  Jim Hagemann, κάλεσε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να «σταματήσουν να τρώνε κρέας» σαν μέτρο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μας καθησύχασε ότι  ο κόσμος θα έχει πρόσβαση μελλοντικά σε άλλα είδη τροφών, που θα έχουν μηδενικό άνθρακα, ακόμη καλύτερη γεύση, και θα είναι πολύ πιο υγιεινά από τα τρόφιμα που τρώμε σήμερα. Αναρωτιέμαι αν εννοούσε ζωύφια και τεχνικές τροφές από εργαστήρια.

Όταν ακούμε τέτοιες ομιλίες θα πρέπει να αναρωτιόμαστε αν μερικοί από τους ομιλητές απέδρασαν από κάποιο φρενοκομείο ή αν πράγματι πιστεύουν ότι πρέπει να τους λάβομε σοβαρά.

Λυπηρά αυτοί οι “ελίτες” είναι που μας κυβερνούν τα τελευταία λίγα χρόνια. Συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Νταβός σαν ένα είδος ιεροτελεστίας,  με φιλόδοξα σχέδια  να σώσουν τον πλανήτη, για μια νέα γκλομπαλιστική δίχως σύνορα κοινωνία, και να δώσουν οδηγίες τι πρέπει εμείς οι κοινοί θνητοί να κάνομε ή να αλλάξομε για να ταιριάξουμε με τα οράματά τους. Πιστεύουν ότι ξέρουν καλύτερα, και όλοι οι άλλοι πρέπει να ζουν σύμφωνα με τη θέλησή τους και τις υπαγορεύσεις τους.

Και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που χρησιμοποιούν να διαδώσουν ή επιβάλλουν τις ιδέες τους, έχει μετατραπεί σε έναν υπέρζηλο, υπερεθνικό, αντιδημοκρατικό οργανισμό με επικίνδυνη δύναμη. Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Φόρουμ, ο Klaus Schwab καυχιέται ανοιχτά για την επιρροή που έχει στους παγκόσμιους ηγέτες και ότι είναι περήφανοι που έχουν διεισδύσει στα γραφεία των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Είδαμε την επιρροή που είχε κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid, που οι γκλομπαλίστες ελίτες εκμεταλλεύτηκαν σαν ευκαιρία για να προωθήσουν τα σχέδια τους για την Μεγάλη Επαναφορά και να αναδιαμορφώσουν την κατεύθυνση των εθνικών οικονομιών. Επίσης, είναι γνωστό ότι Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των lockdowns, στις εντολές εμβολίων και στη λογοκρισία της παραπληροφόρησης.

Το ίδιο βλέποyμε επίσης με την κλιματική αλλαγή που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  εκμεταλλεύεται σαν την τέλεια κρίση για να προωθήσει την γκλομπαλιστική  ατζέντα. Υποστηρίζει την «αντιοικονομική ανάπτυξη» προκειμένου να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή και θεωρεί ότι η ανθρωπότητα είναι καλύτερα αν οι πολίτες  είναι φτωχότεροι και θα πρέπει να συνηθίσουν να τρώνε ζωύφια.

Με την επιρροή που εξασκούν σε κυβερνήσεις και στα μέσα ενημέρωσης, οι ολιγάρχες του Νταβός  έχουν καταφέρει να βυθίσουν τον κόσμο στην φτώχια, να καταστρέψουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να κλείσουν εθνικές πηγές ενέργειας, να υπονομεύσουν την εθνική ακεραιότητα των χωρών, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, ενώ οι ίδιοι γινόταν πλουσιότεροι.

Είναι αρκετοί που ήδη επικρίνουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σαν μία άσχετη, καταστροφική οργάνωση. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να έχει επιρροή, όσο θα μπορεί  να προσελκύει κάθε χρόνο ηγέτες χωρών, πολιτικούς, προέδρους πολυεθνικών εταιρειών, τραπεζίτες,  ακαδημαϊκούς και άλλους, όπου οι ολιγάρχες πλουτοκράτες,  θα προσπαθούν να προωθούν τις γκλομπαλιστικές ιδέες τους για ανοιχτές κοινωνίες, κλιματική αλλαγή κλπ., σε μια κατεύθυνση που είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα τους.

Το ερώτημα είναι πόσοι από τους πολιτικούς και άλλους προσκεκλημένους θα συνεχίσουν να είναι πιόνια και αιχμάλωτοι της ατζέντας των ολιγαρχών. Ας ελπίσουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί πάνε στο Νταβός μόνο για να απολαύσουν το χαβιάρι και την σαμπάνια.

Facebook Comments