Στο 6,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
2 Μαρτίου 2023

Μικρή επιβράδυνση του πληθωρισμού το Φεβρουάριο έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, με τον δείκτη πάντως να χάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις τιμές σε δομικό επίπεδο να σημειώνουν νέο άλμα.

Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός στις 20 χώρες του ευρώ επιβράδυνε στο 8,5% το Φεβρουάριο από 8,6% ένα μήνα νωρίτερα, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να διαμορφωθεί στο 8,2% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια σημείωσε και νέο ρεκόρ, φτάνοντας το 5,6% από 5,3% τον Ιανουάριο, διαψεύδοντας τις ελπίδες ότι θα σταθεροποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Citi: Η Ελλάδα στις ελάχιστες χώρες με ουσιαστική στήριξη απέναντι στο πετρέλαιο

Σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης και τα δημοσιονομικά σχέδια των
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού