Η θλίψη και ο πόνος από την τραγωδία στα Τέμπη, «σκεπάζει» ολόκληρη τη χώρα. Και θα συνεχίζει να μας συγκλονίζει το ίδιο, όσο σκεφτόμαστε πόσο άδικα χάθηκαν τόσοι άνθρωποι και ειδικά αρκετά νέα παιδιά που απλά γύριζαν σπίτι από τις γιορτές των Αποκριών. Πραγματικά πώς να ασχοληθείς και να γράψεις μετά για μπάλα και αθλητικές επιτυχίες…

Την ώρα που και οι ίδιοι οι αθλητές, οι πρωταγωνιστές, αδυνατούν να διαχειριστούν αυτό που έχει συμβεί. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ακόμη και οι επιτυχίες των αθλητών μας στην Κωνσταντινούπολη, δεν κατάφεραν να πάρουν την αναγνώριση που τους άξιζε.

Επέστρεψαν από την Τουρκία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με τρία μετάλλια, για να φτάσουν τα συνολικά 37 για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Νίκος Ανδρικόπουλος, Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκαν στο βάθρο και χάρισαν ένα ισχνό χαμόγελο, μία νότα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.

Ο Μίλτος, ο καλύτερος άλτης της σύγχρονης εποχής, έφερε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8.30 και έγραψε ιστορία. Ανέβηκε στην κορυφή για τρίτη διαδοχική φορά και απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο. Νίκος και Μανώλης επιβεβαίωσαν το πόσο σπουδαίοι και ικανοί αθλητές είναι με τη δεύτερη θέση που κατέλαβαν σε τριπλούν και άλμα επί κοντώ αντίστοιχα. Ο ελληνικός αθλητισμός έχει μέλλον και τα παιδιά αυτά πάντα θα προσπαθούν για όλους εμάς.

Ένα σύντομο σχόλιο για το ποδόσφαιρο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε όλα τα γήπεδα, ο κόσμος «μίλησε» και έστειλε το δικό του μήνυμα. Η ΑΕΚ πέρασε άνετα από την Κρήτη και το «Γεντί Κουλέ» και έδειξε ότι ακόμη και σε μία περίοδο που έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της ή καλύτερα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική στην τελική πάσα όσο στο μέσο της σεζόν, μπορεί και ξέρει να παίρνει τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Η δουλειά του προπονητή της αποδίδει και το θετικό, εκτός των υπολοίπων, είναι η εντυπωσιακή σταθερότητα που παρουσιάζει μέχρι τώρα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ανοδικά και «ξέσπασε» στο Λεβαδειακό, για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το ζήτημα είναι τα ντέρμπι και το πώς παρουσιάζεται σε αυτά. Με το ίδιο σκορ και ευρύ 6-0 ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Ιωνικό, με τα «παιδιά» του να ξεχωρίζουν. Ο Κωνσταντέλιας αγωνίζεται πια σαν ώριμος ποδοσφαιριστής, λες και έχει 200 συμμετοχές με τους «ασπρόμαυρους».

Ενώ ο επίσης ταλαντούχος επιθετικός Στέφανος Τζίμας, πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ και «έσπασε» το ρεκόρ του Γιώργου Κούδα. Έγινε ο νεότερος σκόρερ του Δικεφάλου σε ηλικία 17 ετών, 1 μηνός και 27 ημερών.

Facebook Comments