Στο 3,6% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία «Alco» για τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία δημοσκόπηση το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 28,4%, ενώ το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 24,8%. Αξιο αναφοράς σχετικά με τα υπόλοιπα κόμματα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,3%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜέΡΑ 25 3,4%, το κόμμα «Έλληνες» 3,4% και η Εθνική Δημιουργία 1,1%. Οι πολίτες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα στο 6%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 13,8%.

Σε ό,τι αφορά σε ερώτημα για το ποιο κόμμα πιστεύουν οι πολίτες ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, για τις οποίες δεν έχουν γίνει ακόμα οι επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, το 44% απαντάει ΝΔ12% ΣΥΡΙΖΑ, το 38% ΔΞ/ΔΑ και το 6% άλλο. Παράλληλα, σχετικά με τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών μετά και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το 33% απαντάει οργή, το 32% απογοήτευση, το 20% ανασφάλεια, το 9% προοπτική και ελπίδα, το 2% σιγουριά, το 1% άλλο και το 3% ΔΞ/ΔΑ.

dimoskopisi alco

Ερώτημα τέθηκε και για το ποιος εκ των Κυριάκο Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να πάρει δεύτερη ευκαιρία μετά και τις εκλογές. Οπως αναφέρεται, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό που αγγίζει το 33%, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης 26%, κανένας από τους δύο 36% και δεν ξέρω / δεν απαντώ 5%.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι σε ερώτηση, που έγινε στους 1000 περίπου συμμετέχοντες της δημοσκόπησης, σχετικά με το ποια από τις δύο κυβερνήσεις ήταν καλύτερη, το 35% απάντησε η Νέα Δημοκρατία, το 27% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 34% απάντησε ότι είναι κακές και οι δύο και 4% δεν ξέρω / δεν απαντώ.

dimoskopisi alco - politikoi arxigoi
dimiskopisi - synaisthimata
Δημοσκόπηση Alco | Alpha
dimoskopisi

Facebook Comments