Χρηματιστήριο: Επέστρεψε στις 1.035 μονάδες ο ΓΔ – Βυθίστηκαν οι συναλλαγές

3 λεπτά ανάγνωση
27 Μαρτίου 2023

Ανέκαμψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Δευτέρας πρώτης της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω ανοδικής αντίδρασης και των ευρωπαϊκών αγορών και μετά τη «βουτιά» της Παρασκευής 24 Μαρτίου, το Χρηματιστήριο της Αθήνας επανήλθε στα «συν» και έκλεισε πάνω από τα επίπεδα των 1.030 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.035,72μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,43%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.037,22 μονάδες (+1,57%).

Η άνοδος, όμως, πραγματοποιήθηκε με χαμηλό τζίρο. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 48,91 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 16.747.109 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,70%.

Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές, 33 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+2,70%) και των Τραπεζών (+2,59%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,63%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,53%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑ: Εκρηκτική ΔΕΗ, ισχυρές τράπεζες και νέα άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Ανθεκτικότητα απέναντι στη διεθνή μεταβλητότητα επέδειξε το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ρεκόρ 18ετίας για τις εισηγμένες: Κέρδη €12,1 δισ. και μερίσματα €6,1 δισ. στο Χρηματιστήριο

Σε μια από τις ισχυρότερες χρήσεις της τελευταίας 20ετίας εισήλθε το Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική άνοδος με φόντο τον Περσικό Κόλπο

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ να διατηρείται πάνω από