Η κυβέρνηση ανακτά μέρος των απωλειών που κατέγραψε μετά το δυστύχημα των Τεμπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC την οποία δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Από τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας, η οποία διενεργείται ύστερα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το εκλογικό χρονοδιάγραμα, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη ξεπερνά σταδιακά το «σοκ» του δυστυχήματος των Τεμπών. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν το νέο τοπίο είναι η συρρίκνωση της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης», στην οποία αθροίζονται τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, η πρόθεση για αποχή αλλά και οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου οι πολίτες δίνουν 31,7% στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ 26,4%. Το ΠΑΣΟΚ, μοιάζει στάσιμο στο 9,7%, ενισχυμένο το ΚΚΕ με 5,9% αλλά και το ΜΕΡΑ25 φαίνεται να εξασφαλίζει άνετη είσοδο στην βουλή με 4,3%. Το κόμμα του Κασιδιάρη, εμφανίζεται στο 3,8% στην ίδια μέτρηση.

Παράλληλα, το 66% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τα «ούτε» του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές, ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

Η ισχυρή ηγετική εικόνα που συγκριτικά με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς δείχνει να διατηρεί στην κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αποδίδεται στη μεγάλη διεισδυτικότητα την οποία εξακολουθεί να εμφανίζει στον χώρο του Κέντρου, δίνει ώθηση και στην απήχηση της Νέας Δημοκρατίας. Το κυβερνών κόμμα ανακτά σχεδόν το μισό από το χαμένο έδαφος και ξαναμπαίνει σε τροχιά που μπορεί να το οδηγήσει σε κατάκτηση της αυτοδυναμίας στην επαναληπτική κάλπη της 2ας Ιουλίου, που θα γίνει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

ekloges-9

 

Πηγή: Protothema.gr

Facebook Comments