Η ευθανασία στο μικρό τιγράκι αποτελεί μονόδρομο. Το FOUR PAWS, παγκόσμια οργάνωση για την προστασία των ζώων με εξειδίκευση, ειδικούς κτηνιάτρους και καταφύγια για την άγρια ζωή, επιβεβαιώνει την πρόταση της επιστημονικής επιτροπής ως προς την ευθανασία.

Σύμφωνα με δικές μου πηγές στο Marketnews.gr, το Four Paws επισημαίνει στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ότι η κατάσταση του ζώου μεταξύ άλλων είναι τέτοια που η παράλυσή του θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαστολή της ουροδόχου κύστης και χρόνιες λοιμώξεις του ουροποιητικού. Η στένωση στην περιοχή της λεκάνης θα επιφέρει συνεχή δυσκοιλιότητα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όσο το ζώο μεγαλώνει, τα κλινικά συμπτώματα θα επιδεινώνονται.
Στο μέλλον, οι παραμορφώσεις των οστών θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα με το βάρος και χρόνια οστεοαρθρίτιδα.
Κατ’ επέκταση, ακόμη κι αν το ζώο δεν ευθανατωθεί τώρα, θα έχει μια ζωή γεμάτη πόνο και χωρίς να μπορεί να περπατήσει. Σημειωτέον ότι είναι αδύνατο να προχωρήσουν οι γιατροί σε χειρουργικές επεμβάσεις λόγω των πολλών παραμορφώσεων και παθολογικών καταγμάτων.
Το ζήτημα πάντως είναι να μιλήσουμε ειλικρινά και πανευρωπαϊκά για το παράνομο ανεξέλεγκτο εμπόριο αγρίων ζώων και τα λεφτά που παίζονται. Η θετική λίστα που ζητάει το FOUR PAWS από την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι πλέον μονόδρομος.

Facebook Comments