Μια νέα καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία έκανε πρώην εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Βίλα Ειρήνη» που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο.

Μάλιστα, η γυναίκα από την Ουκρανία εμπλέκει προσωπικά τον πρώην υπουργό στην υπόθεση λέγοντας πως «έφτασε επί τόπου» όταν βεβαίωσαν πρόστιμο στην επιχείρηση μια περίοδο που πραγματοποιούσαν κοινή «πόθεν έσχες» δήλωση.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα «Παραπολιτικά» που δημοσιοποιούν και ηχητικό απόσπασμα από τη καταγγέλλουσα η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο τοπικός ΕΦΚΑ το 2017 «κουκούλωσε» το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση της πρώην συζύγου Ραγκούση, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Σε ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η ίδια η Σβετλάνα Αργύρη -που πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας τρία παιδιά με τον Έλληνα σύζυγό της- να μιλά και αναφέρει: «Είπε να με ασφαλίσει η κ. Κατερίνα, η πρώην γυναίκα του κ. Ραγκούση και δεν με ασφάλισε. Ηρθε έλεγχος στο ξενοδοχείο και μου ζητήσαν τα χαρτιά. Εγώ λέω ορίστε τα χαρτιά μου, είμαι εδώ παντρεμένη έχω τα πάντα, άδεια και μετά η κ. Κατερίνα έλεγε που έφαγα πρόστιμο 10.000 ευρώ που δεν ήμουν ασφαλισμένη και με έδιωξε. Εγώ στεναγχωρήθηκε και λέω γιατί, για ποιο λόγο, έδωσα όλα τα χαρτιά μου», λέει αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει η ίδια που εργαζόταν ως καθαρίστρια: «Η κ. Κατερίνα μου είπε ότι έφαγε από εμένα 10.000 ευρώ πρόστιμο και αναρωτήθηκα πού κολλάω εγώ; Μου είπε ”δεν μπορούσες να πεις στον κύριο που ήρθε για έλεγχο ότι είσαι τουρίστρια;». Δεν μπορούσα να πω κάτι τέτοιο όμως, με πιάσανε με το βιτέξ, με τη σφουγγαρίστρα, με τα πάντα».

Όπως προσθέτει όμως, στη συνέχεια το σκηνικό ανετράπη. «Μάλλον αυτή πήρε τηλέφωνο και ξαφνικά μπαλώνανε όλα και κάπως έτσι τα σκεπάσανε, δεν ξέρω. Μετά ήρθε ο κύριος Ραγκούσης, τακτοποιήσανε το θέμα γιατί αυτός από ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω βουλευτς τι είναι και το τακτοποιήσανε».  Μάλιστα προσθέτει πως «μόλις έγιναν όλα αυτά με τον έλεγχο, ήρθε με το αεροπλάνο επί τόπου ο κ. Ραγκούσης και τα τακτοποιήσανε όλα».

ragkoysis_themata-_1_
ragkoysis_themata-_3_
ragkoysis_themata-_2_

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο, ενώ και ο αδελφός της πρώην συζύγου του αναφέρει πως οι δύο τους ήταν σε διάσταση από το 2012. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης με την σύζυγό του μέχρι και το 2018 έκαναν κοινές φορολογικές δηλώσεις.

Πηγή: Protothema.gr

Facebook Comments