Εκτός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τέθηκε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, μετά από καταγγελία εις βάρος του για παρενόχληση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο ηθοποιός τέθηκε εκτός κόμματος μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Γεωργούλης υποστηρίζει πως πρόκειται για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» για «περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν χρόνια», ενώ έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, δήλωσε πως υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα φέρεται να είναι υπάλληλος σήμερα της Κομισιόν και παλιότερα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Από το περιβάλλον του Αλέξη Γεωργούλη λέγεται ότι ο ίδιος και το θύμα είχαν σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος έκανε δεσμό με μια Ιταλίδα. Η καταγγελία αφορά εκείνη την εποχή.

Η δήλωση του Αλέξη Γεωργούλη:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
Facebook Comments