Προβάδισμα 6,2 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζει η ΝΔ στη δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha.

Σύμφωνα με την έρευνα που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha με τον Αντώνη Σρόιτερ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,6%, έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ουσία η ΝΔ επαναπατρίζει τους ψηφοφόρους που είχαν μετακινηθεί στην γκρίζα ζώνη μετά τα Τέμπη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» λίγο (0,6%). Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να πέφτει στο 8,9% (από 9,3%), το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,1%, η Ελληνική Λύση είναι στο 3,8%, το ΜέΡΑ25 στο 3,7%, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με 3,2%.

Η ΝΔ εμφανίζεται να επανασυσπειρώνει τους ψηφοφόρους της όπως προείπαμε, καθώς ανεβάζει τα ποσοστά της σχεδόν στα προ της τραγωδίας των Τεμπών επίπεδα. Ειδικότερα, έχει συσπείρωση 74%, έναντι 77% τον Φεβρουάριο και 68% τον Μάρτιο.


Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 51% απαντά ότι επιθυμεί νέες εκλογές και όχι κυβέρνηση ηττημένων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25.


Επίσης, το 62% απαντά ότι επιθυμεί δεύτερες κάλπες αντί για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Στη μέτρηση της Alco το 36% επιθυμεί να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 26% που θέλει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα και 32% που απαντά «σε κανένα».


Στο ερώτημα εάν το σύστημα της απλής αναλογικής συνιστά ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, το ποσοστό όσων απαντούν θετικά μειώνεται εντυπωσιακά σε σχέση με τον Μάρτιο, όπου το θυμικό μετά την τραγωδία στα Τέμπη ήταν στα ύψη.

Τώρα το 25% απαντά «ναι» (από 30% τον Μάρτιο), έναντι 61% που απαντά αρνητικά (από 54% τον Μάρτιο).


Αυξάνεται το ποσοστό όσων θεωρούν ότι με Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερα

Στο ερώτημα εάν τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 43% απαντά «ναι», αυξημένο κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση.

Facebook Comments