Χρηματιστήριο: Μηνιαία κέρδη 2,89%

3 λεπτά ανάγνωση
28 Απριλίου 2023

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής, τελευταία της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 1.090 μονάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.085,11 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,99%. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σε εβδομαδιαία βάση, κατέγραψε πτώση 2,36%, έκλεισε τον Απρίλιο με άνοδο 2,89%, ενώ από τις αρχές του 2023 σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 16,70 %.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 57,42 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 18.118.872 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,11%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,59%.

Ανοδικά κινήθηκαν 43 μετοχές, 63 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+1,08%) και της Ακίνητης Περιουσίας. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-9,06%) και των Τραπεζών (-2,37%).


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 2.700 μονάδες ο ΓΔ

Οι πωλητές κυριάρχησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έστειλαν τον Γενικό Δείκτη κάτω

Morgan Stanley: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ελλάδα – Κορυφαίες επιλογές Alpha Bank και ΔΕΗ

Η Morgan Stanley κρατά θετική στάση για την Ελλάδα και τις ελληνικές

Euroxx – Νέο άλμα στις τιμές-στόχους των τραπεζών – πρώτη επιλογή η Eurobank

Η Euroxx ανεβάζει σημαντικά τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.