Ο αποκλεισμός του Αλέξη Μητρόπουλο από το ψηφοδέλτιο Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, ώθησε τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής στο… αντάρτικο.

“Λέω στον κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ, λευκό ή αποχή”, τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM. Όπως είπε, “είναι η μόνη εθνική λύση που δε θα οδηγήσει στη νομιμοποίηση του μνημονίου, ώστε να ξεκινήσει μια νέα διαπραγμάτευση”.

Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ “όχι αριστερά αλλά ένα νέο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο κόμμα” και τόνισε πως μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Αναφερόμενος στη δική του απομάκρυνση, έκανε λόγο για “προσβολή στο λαό της Αττικής, για “κατάπτυστο σχέδιο” και πρόσθεσε πως ζήτησε “να ανακαλέσουν την κατάπτυστη απόφαση που δεν αρμόζει σε κόμμα της αριστερας”.

Εξηγώντας το γιατί απομακρύνθηκε, σημείωσε ότι “θεωρώ ότι η μεγαλύτερη όχληση στην ηγεσία ήταν ότι τους είπα ότι πήγαμε χωρίς σχέδιο, ως πρόβατα επί σφαγή και όταν ή αποτυχημένη η επτάμηνη διαπραγμάτευση”.  

“Ούτε στην περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας δεν ακολουθήθηκαν οι μέθοδοι όπως αυτοί της σύγχρονης ηγεσίας για να βγάλει στην άκρη ένα στέλεχός της που πρώτευσε στις προηγούμενες εκλογές”, είπε μεταξύ άλλων. 

Facebook Comments