Προβάδισμα 6,6 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε την περίοδο 8-11 Μαΐου.

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, για λογαριασμό του ACTION24, στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες της Κυριακής, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 7,7%, το ΜέΡΑ25 3,2% και την Ελληνική λύση 2,7%.

Η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζεται στο 2,1%, ενώ ένα διόλου ευκαταφρόνητο 9,9% δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Δημοσκόπηση Rass

Στην παράσταση νίκης, το 71,1% θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι νικήτρια στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Δημοσκόπηση Rass

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 24,1% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση Rass
Δημοσκόπηση Rass
Δημοσκόπηση Rass
Δημοσκόπηση Rass

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,1%, έναντι 29,8% του Αλέξη Τσίπρα που κατατάσσεται τρίτος. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 17,8% και τελευταίος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 12,5%.

Δημοσκόπηση Rass
Τι πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στο πώς πρέπει να αντιδράσει ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ των εκλογών, σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το 27,9% προτιμά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να μη συναινέσει και η χώρα να πάει σε δεύτερος εκλογές. Το 27,2% θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ και να μπει στην κυβέρνηση. Σε περίπτωση που στην πρώτη θέση βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το 21,1% προτείνει πάλι ψήφο εμπιστοσύνης και συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση.

Ένα 11% προτείνει να δώσει ψήφο ανοχής στο πρώτο κόμμα χωρίς να μπει στην κυβέρνηση και το 12,8% δεν απαντά.

Δημοσκόπηση Rass

Τέλος, στο ερώτημα πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, το 69,3% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τον αποκλεισμό, σε αντίθεση με το 26,3% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Δημοσκόπηση Rass

Facebook Comments