Για «τουρκική» μειονότητα Δυτικής Θράκης μιλά ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ Οζγκούρ Φερχάτ υιοθετώντας την προπαγάνδα της Άγκυρας η οποία συστηματικά επιχειρεί να προσδώσει εθνικά χαρακτηριστικά στην αναγνωρισμένη θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δηλώσεις του στο μειονοτικό site “birlikgazetesi.org” αναφέρει χαρακτηριστικά πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

«Όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, βάλαμε σε εφαρμογή τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια υπουργεία. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει το εκπαιδευτικό σύστημα σε ένα πιο άνετο περιβάλλον στη γλώσσα τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε αυτήν την πολιτική απόφαση που πήραμε. Τα παιδιά μας έχουν επίσης στερηθεί αυτό το δικαίωμα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση για το νόμο που αφορά τους μουφτήδες λέγοντας πως δεν έγινε αποδεκτός από την μειονότητα ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τις προσφυγές κατά τις Ελλάδας από μειονοτικούς συλλόγους που θέλουν να ονομάζονται «τουρκικοί».

Birlikgazetesi

Πηγή: Protothema.gr

Facebook Comments