Προβάδισμα 6,7% ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, από 6,6% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση, δίνει η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32.7% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 8.3%, το ΚΚΕ με 6.1%, η Ελληνική Λύση με 3,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, και το κόμμα ΝΙΚΗ ανέβηκε στο 1,7% .
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alco κ. Κώστας Παναγόπουλος ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αδιαμφισβήτητα πρώτη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και εκτίμησε ότι μαθηματικά θα υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του πρώτου και του τρίτου κόμματος. Και σε αυτήν την δημοσκόπηση ανέφερε, καταγράφεται το πρόβλημα αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο εμποδίζει την προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 77% ενώ την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση των διαρροών από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ.

Από το Debate των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών εντυπώσεων με 25%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 18% και στην τρίτη θέση είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος με 9% και δύο μονάδες πιο κάτω, στο 7% ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

slide_03
slide_04
slide_05
slide_06
slide_07
slide_08
slide_09
slide_02

Facebook Comments