Η κατά ΣΥΡΙΖΑ «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», δεν τα πήγε και άσχημα, έτσι δεν είναι; Η κατά Αλέξη Τσίπρα «χειρότερη Δεξιά των τελευταίων δεκαετιών», τελικά φαίνεται πως αγαπήθηκε πολύ από τον ελληνικό λαό αφού με πραγματική άνεση πήρε μια τόσο ευρεία νίκη.

Έχοντας ήδη μια βαριά τετραετία στην πλάτη του και όχι τον αέρα του «νέου και αδοκίμαστου», σάρωσε για τέταρτη φορά έναν «ιστορικό ηγέτη της κυβερνώσας αριστεράς».

Επί του παρόντος και δίχως κομπασμούς, θα πω ότι ήταν απλώς μια νίκη της απλής λογικής και της κοινής λογικής. Μια νίκη της μετριοπάθειας απέναντι στον πολιτικό εξτρεμισμό, της πολιτικής υγείας απέναντι στην τοξικότητα.  

Από το 2019 ως και την τελευταία μέρα του προεκλογικού αγώνα του 2023, δεν είχε καμία στρατηγική. Διαρκώς αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν, τι καμπάνια θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο κόμμα;

Ο Μητσοτάκης πιέστηκε πολλαπλώς κατά την διάρκεια της τετραετίας του, αλλά έδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή στις πολιτικές κακουχίες και φοβερή σταθερότητα στις πάγιες επιλογές του.

ίχως υπερβολικές ιαχές, καθότι υπάρχει κι άλλη μάχη μπροστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει πλώρη για μεγάλα επιτεύγματα και για τη χώρα του, αλλά και για τον ίδιον. 

Facebook Comments