H Morgan Stanley Investment Management δηλώνει ότι οι ελληνικές μετοχές είναι πιο “καυτή” επιλογή από την περιοχή των αναδυόμενων αγορών, έπειτα και από το “σήμα” που έδωσε η κάλπη της Κυριακής για συνέχιση των οικονομικών πολιτικών που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 2020 τη Δευτέρα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, και αυτό “πιθανώς είναι η αρχή ενός ράλι που θα σβήσει το discount των αποτιμήσεων των ελληνικών μετοχών” σημειώνει ο Marshall Stocker, συν-επικεφλαής των αναδυόμενων αγορών στην Morgan Stanley IM.

Η Ελλάδα, κάποτε μια αναπτυγμένη αγορά μετοχών και εκδότης επενδυτικής βαθμίδας, έχασε και τις δύο αυτές ιδιότητες μετά από μια βαριά κρίση χρέους περισσότερο από μια δεκαετία πριν. Τώρα όμως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας μετασχηματισμός με δυνατότητα ενίσχυσης των κρατικών οικονομικών, βελτίωσης του κανόνα δικαίου, να γίνουν οι επίσημες υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές και να απελευθερωθεί ο κλάδος της εκπαίδευσης, όπως τόνισε ο αναλυτής μιλώντας στο Bloomberg. Η Morgan Stanley περιμένει πως αυτό θα μεταφραστεί σε υψηλότερα εταιρικά κέρδη και αποτιμήσεις.

“Η Ελλάδα θα είναι το cover story (το πρωτοσέλιδο) των αναδυόμενων αγορών για το 2023, ίσως και το 2024”, τόνισε ο Stocker στη συνέντευξή του. “Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στη διαδικασία να λάβει μια ηχηρή εντολή για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντικά κέρδη στην οικονομική ελευθερία, στο καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας και στη συνέχεια, την αναβάθμιση του Χ.Α στις ανεπτυγμένες αγορές”, όπως πρόσθεσε.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments