Ανατροπή φαίνεται πως προέκυψε στο θέμα της εφημερίδας “Documento” και τις φήμες περί κλεισίματος, μετά και τη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ψήφισμά τους μετά τη συνέλευση, “πρόθεση του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας”, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχτούν καμία απόλυση.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

“Οι εργαζόμενοι στο Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr μετά και τη δήλωση του εκδότη προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων ότι η πρόθεσή του είναι να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας, αποφάσισαν τα εξής:

-Επιθυμία όλων είναι να μείνει ανοιχτή η εφημερίδα σε κλίμα ενότητας και αποκλιμάκωσης της έντασης, συνεχίζοντας να εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας. Δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση.

-Αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας. Είναι αναγκαίο να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του εκδότη και του εκπροσώπου των εργαζομένων.

-Καλούμε τον εκδότη να ενημερώσει το σύνολο των εργαζομένων για το
μέλλον του ομίλου Documento.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα από 49 εργαζόμενους του ομίλου Documento”.

Το retweet Βαξεβάνη

Επίσημη αντίδραση από τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη δεν υπάρχει, εκτός από ένα retweet. Συγκεκριμένα, κοινοποίησε στο Twitter την ανάρτηση του e-tetradio.gr, η οποία αναφέρει: “Το “εργαζόμαστε σε καθεστώς δημοσιογραφικής ελευθερίας της έκφρασης και τήρησης της δεοντολογίας” στο ομόφωνο ψήφισμα των εργαζομένων του Documento (σήμερα στην ΕΣΗΕΑ) οδηγεί τον Κώστα Βαξεβάνη στην απόφαση να κρατήσει ανοιχτή την εφημερίδα”.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα κυκλοφόρησε κανονικά την Κυριακή 11 Ιουνίου με το ακόλουθο πρωτοσέλιδο:

documento

Facebook Comments