Μετά την προτίμησή της για τις ελληνικές τράπεζες, η Morgan Stanley υπογραμμίζει και την προτίμηση της για τις ελληνικές μετοχές γενικότερα, επισημαίνοντας πως ο δείκτης MSCI Greece έχει υπεραποδώσει έναντι όλων των διεθνών αγορών φέτος, ωστόσο οι αποτιμήσεις τους παραμένουν φθηνές.

Έτσι, η αμερικανική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση overweight για τις ελληνικές μετοχές λόγω του ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για συνέχιση της υπεραπόδοσής τους φέτος.

Κατά τη Morgan Stanley, οι παράγοντες που στηρίζουν τις περαιτέρω ισχυρές επιδόσεις της ελληνικής αγοράς μετοχών είναι οι εξής: τα ισχυρά και ανθεκτικά μακροοικονομικά μεγέθη, η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, η μείωση του risk premium των ελληνικών μετοχών σε σχέση με την Ευρώπη και τις ανεπτυγμένες αγορές, οι ακόμα φθηνές αποτιμήσεις και η δυναμική της κερδοφορίας.

Ισχυρός καταλύτης για τις ελληνικές μετοχές είναι ότι παραμένουν φθηνές παρά τις ισχυρές επιδόσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Morgan Stanley, οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται με discount τόσο σε σχετικούς όσο και σε απόλυτους όρους. Ειδικότερα, σε όρους P/E το discount φτάνει το 28% έναντι των αναδυόμενων αγορών και το 31% έναντι της ευρωπαϊκής αγοράς. Σε σχέση με την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, διαπραγματεύονται με ένα μικρό premium, το οποίο δικαιολογείται δεδομένων των σχετικά χαμηλότερων ρυθμιστικών κινδύνων στην Ελλάδα.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments