Όποιος πολιτικός, δημοσιογράφος, δικαστής κλπ θέλει η χώρα μας να καταργήσει τα σύνορά της, να το πει ευθέως. Και όσοι μπουν στην καινούργια Βουλή να φέρουν έναν νόμο που να λέει “Η Ελλάδα αποφάσισε να μην έχει σύνορα – είσοδος ελεύθερη”.

Όσο έχουμε σύνορα, οφείλουμε να τα περιφρουρούμε και να εμποδίζουμε την είσοδο σε όσους επιχειρούν να τα παραβιάσουν, για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ! Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα ισχύει και για την Ευρώπη, ισχύει και για κάθε χώρα του κόσμου, διότι καμμία δεν έχει καταργήσει τα σύνορά της.

Δεν έχουμε καμμία ευθύνη, όταν η προσπάθεια παραβίασης των ευρωπαϊκών ή των ελληνικών συνόρων καταλήγει στον θάνατο όσων την επιχειρούν. Προφανώς δεν θέλουμε να πεθαίνουν άνθρωποι, αλλά για να μην συμβαίνει αυτό θα πρέπει να μην προσπαθούν να μπουν παράνομα.

Εάν δηλαδή, τον Μάρτιο του 2020, όταν ο Ερντογάν οργάνωσε την επίθεση των “κατατρεγμένων” στον Έβρο, υπήρχαν θύματα μεταξύ των εισβολέων, θα κηρύσσαμε εθνικό πένθος; Τι ακριβώς ΕΘΝΙΚΟ υπάρχει στην προσπάθεια Αιγυπτίων διακινητών να προωθήσουν Αιγυπτίους, Σύριους και Πακιστανούς στην Ιταλία, ώστε επί 3 μέρες να ανασταλούν πολλές από τις λειτουργίες της χώρας μας και της δημόσιας ζωής της;

Βεβαίως, έμμεση ευθύνη υπάρχει στην αλλοπρόσαλλη και αντιφατική πολιτική της Ευρώπης. Έχω γράψει πολλές φορές ότι οι ροές δεν ανακόπτονται στη Μεσόγειο και στον Έβρο. Ανακόπτονται ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ! Όταν ο Αχμέτ που έχει ήδη μπουκάρει, και τον έχουμε σε “δομή φιλοξενίας”, μιλήσει με τον ξάδελφο στην Αφρική ή την Ασία που περιμένει να μπουκάρει κι εκείνος και τον ενημερώσει πως είναι ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ και, όπως του ανακοίνωσαν οι Αρχές, η μόνη προοπτική του είναι η απέλαση. Και μόνο ο όρος “φιλοξενίας” για ανθρώπους που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας είναι παράλογος. Θα πρέπει να είναι ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, είτε προφυλακισμένοι είτε μετά την καταδίκη για παράνομη είσοδο. Εκτός κι αν αποφασίσουν να φύγουν μόνοι τους οικειοθελώς, οπότε θα τους κάνουμε ευχαρίστως δώρο ένα εισιτήριο ασφαλούς επιστροφής.

Όσο, πίσω από τον φράχτη υπάρχει στρωμένο χαλί, σπίτι, φαγητό, λεφτά, όλα τζάμπα, κι όσο οι πολιτικοί μας, αριστεροί και δεξιοί, ονειρεύονται λύση του δημογραφικού με αθρόες γεννήσεις Πακιστανών, Σομαλών και Αιγυπτίων, θα υπάρχει κίνητρο για πολλούς να πάρουν το ρίσκο της παράνομης εισόδου. Με τις γνωστές συνέπειες. Διαφωνεί κανένας;

Μόνο σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ. Για να τελειώνουμε με το ρεσιτάλ υποκρισίας.

Facebook Comments