ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα €2,47 δισ. του προϋπολογισμού στο 5μηνο

2 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουνίου 2023

Σε πλεόνασμα 2,47 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2023, από έλλειμμα ύψους 1,79 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Την ίδια περίοδο, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.920 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4.994 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 23.117 εκατ. ευρώ, από 19.924 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 24.629 εκατ. ευρώ, από 24.569 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Πλεόνασμα πάνω από €1 δισ. στο ξεκίνημα του έτους

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2026, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα

Πρωτογενές πλεόνασμα €5,175 δισ. στον προϋπολογισμό το α’ 4μηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 5,175 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό το α’ τετράμηνο
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού