Δύο όψεις θα έχει το αποτέλεσμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με τον
Στράτο Φαναρά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Metron Analysis, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο που θα έχει στο εκλογικό αποτέλεσμα το ναυάγιο στην Πύλο.

Σε ό,τι αφορά τις δύο όψεις του αποτελέσματος των εκλογών, είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα: «Η μία όψη θα είναι η σταθεροποίηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη περίοδο και βέβαια από ό,τι φαίνεται και η αυτοδυναμία για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για τη Νέα Δημοκρατία».

Και συνέχισε: «Από την άλλη, η νέα Βουλή θα έλεγα ότι θα μοιάζει με ένα είδος εκκολαπτήριου για τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και η επόμενη περίοδος δεν ξέρω αν θα είναι μακρά η όχι, αλλά σίγουρα θα χαρακτηριστεί από τις διεργασίες για την ανάδυση ενός νέου ισχυρού πόλου ο οποίος θα μπορεί να αποτελεί το αντίπαλο δέος για την κυβέρνηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι από δω και πέρα δε θα έχουμε αντίπαλο δέος για την κυβέρνηση. Αυτό θα είναι μια πρωτοφανής συνθήκη σε όλη τη μεταπολιτευτική ιστορία».

Στράτος Φαναράς: «Δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο για εκλογές τον Αύγουστο»

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μετά βεβαιότητας, όσο μπορεί κανείς να μιλάει με βεβαιότητες, σημείωσε ο κ. Φαναράς, δεν φαίνεται να υπάρχει το ενδεχόμενο για εκλογές τον Αύγουστο, καθώς είπε χαρακτηριστικά «η ΝΔ έχει μια απίστευτη σταθερότητα πάνω από το 40-41, κινείται εκεί μέσα στο ποσοστό δηλαδή που πήρε και δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό».

Για το πόσο θα επηρεάσει τις εκλογές της 25ης Ιουνίου το ναυάγιο στην Πύλο

Σύμφωνα με το ertnews.gr, «υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι όταν δεν μας αφορά κάτι προσωπικά, τότε έχει ένα διάστημα “ζωής” που επηρεάζει τα δημόσια πράγματα, το οποίο μπορεί να είναι και ένας μήνας και μετά υποχωρεί. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει αυτό το γεγονός. Δεν ξέρω αν στο συλλογικό υποσυνείδητο θα χρεωθούν ευθύνες και πού θα αποδοθούν. Οπότε νομίζω ότι καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί». Αυτή την απάντηση έδωσε ο Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, ερωτηθείς κατά πόσο το ναυάγιο της Πύλου μπορεί να επηρεάσει την ψήφο της 25ης Ιουνίου.

«Δεν μπορώ να εικάσω, ειδικά μετά το προηγούμενο της τραγωδίας των Τεμπών όπου είδαμε ότι δημιουργήθηκε ένα έντονα απαισιόδοξο και οργισμένο κλίμα, το οποίο όμως μετά από μια, δυο εβδομάδες άρχισε να υποχωρεί. Επομένως καλύτερα θα ήταν να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αυτή την εβδομάδα και να μην εικάσουμε» συμπλήρωσε.

Facebook Comments