Εντολή σε Goldman Sachs, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe, Nomura και UBS έδωσε η Alpha Bank ώστε να τρέξουν τη διαδικασία έκδοσης νέου senior preferred ομολόγου.

Η συστημική τράπεζα έχει στόχο να αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από την έκδοση του νέου τίτλου ο οποίος είναι τύπου 6NC5, δηλαδή έχει διάρκεια έξι έτη με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν το πέρας των 5 ετών. Η έκδοση γίνεται στα πλαίσια της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL), ενώ στόχος της Alpha Bank μέσω της έκδοσης είναι και η στηρίξη της ρευστότητας.

Με ώθηση από το νέο business plan που παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες στο πλαίσιο του Investor Day, η συστημική τράπεζα σχεδιάζει αυτή τη νέα έξοδο στις αγορές, λαμβάνοντας στήριξη και από το υποστηρικτικό κλίμα απέναντι στην Ελλάδα, τα ελληνικά assets και ειδικά τις τράπεζες οι οποίες και έχουν σημειώσει ισχυρό ράλι στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών το τελευταίο διάστημα, καταγράφοντας από τις υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ των τραπεζών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκδοση θα γίνει στο άμεσο μέλλον ανάλογα και με τις συνθήκες στην αγορά, ωστόσο εκτιμάται πως θα επιχειρηθεί αυτήν την εβδομάδα και πριν τις εκλογές της Κυριακής. Το νέο senior preferred ομόλογο της Alpha Bank αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s και BB- από την S&P και θα εισχαθεί στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Η τράπεζα είχε εκδώσει τίτλο ΑΤ1 ύψους 400 εκατ. ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο και πριν την τραπεζική αναταραχή που προκάλεσαν οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ αλλά και ο αναγκαστικός γάμος Credit Suisse-UBS, με κουπόνι 11,875%.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments