Δεύτερο πρόστιμο για αφισορύπανση ύψους 40.800 ευρώ επέβαλε στο ΚΚΕ ο δήμος Αθηναίων, ενώ πρόστιμο 5.400 ευρώ επιβλήθηκε και στο ΚΚΕ (μ-λ). Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε ήδη πρόστιμο 12.000 ευρώ και 18.000 ευρώ στα δύο κόμματα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, οι υπηρεσίες κατέγραψαν και στη συνέχεια αφαίρεσαν συνολικά 136 προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ από κολώνες δημοτικού φωτισμού όπου είχαν αναρτηθεί παράνομα, στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Πειραιώς και Πατησίων.

Αντίστοιχα, αφαιρέθηκαν 18 προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ) που είχαν αναρτηθεί στις οδούς Πατησίων, Αγίας Λαύρας, Αχαρνών και Στρατηγού Καλλάρη, αναφέρεται σχετικά.

Όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, η επιβολή χρηματικού προστίμου περιλαμβάνεται στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που εγκρίθηκε πέρυσι από το δημοτικό συμβούλιο και βάσει αυτού οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται στην απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων αφισών που ρυπαίνουν την πόλη, καθώς και στην επιβολή του ανάλογου προστίμου για αυθαίρετη ρύπανση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων επέβαλε πριν μία περίπου εβδομάδα πρόστιμο 21.600 ευρώ στο ΚΚΕ, ενώ στο ΜέΡΑ25 είχε επιβληθεί πρόστιμο 15.900 ευρώ.




 

Facebook Comments