Σε overweight αναβαθμίζει η JP Morgan τις ελληνικές μετοχές από neutral, έπειτα από το αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο εγγυάται τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων αλλά και ενόψει την ανάκτησης σύντομα της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα και τονίζοντας ότι βλέπει σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω re-rating στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, η ελληνική αγορά μετοχών παραμένει σε μεγάλο discount της τάξης του 49% σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές σε όρους P/E 12μήνου, παρά το ράλι που προηγήθηκε των εκλογών και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ ισχυρότερο αναπτυξιακό μονοπάτι για τα πολλά επόμενα χρόνια σε σχέση με την ευρωζώνη.

“Πιστεύουμε ότι το ισχυρό ράλι των ελληνικών μετοχών το οποίο ξεπερνά το 35% από τις αρχές του έτους λογικά θα συνεχιστεί λόγω: α) των φθηνών αποτιμήσεων με P/E 12μήνου στο 6,2x, άνω του 40% φθηνότερο από τις αναδυόμενες αγορές, β) των συνεχιζόμενων οικονομικών μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ενισχύονται από τη μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ και θα διατηρήσουν την ανάπτυξη του ΑΕΠ μπροστά από αυτήν της ΕΕ, η οποία αναμένεται να είναι ανθεκτική στους κινδύνους παγκόσμιας ύφεσης, και γ) της ισχυρής κερδοφορίας των ελληνικών εισηγημένων”, όπως τονίζει η JPM.

Όπως προσθέτει, συμφωνεί με τις προσδοκίες της αγοράς ότι η επενδυτική βαθμίδα θα έλθει φέτος στην Ελλάδα και θα τονώσει το κλίμα γύρω από τα ελληνικά assets.

Η JPM εκτιμά ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος θα κινηθεί στο 2% έναντι 0,6% για την ευρωζώνη, τονίζοντας πως βασικό μέρος ανάκαμψης της Ελλάδας οφείλεται στη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών, ιδίως στο δημοσιονομικό μέτωπο. Με τις μεταρρυθμίσει να συνεχίζονται, το re-rating των αποτιμήσεων των ελληνικών μετοχών θα υποστηριχθεί, όπως τονίζει.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments