Η ατέρμονη «μάχη» των δύο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, «δυνάμωσε» ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η «Ένωση» στέφθηκε νταμπλούχος Ελλάδος μετά από 45 χρόνια, το «τριφύλλι» οδηγούσε την κούρσα για 33 αγωνιστικές και ενόψει της νέας χρονιάς, αμφότεροι έγιναν πιο «σκληροί» από τον έντονο πρωταθλητισμό. Εκούσια, εξασφάλισαν χρόνο για τον εαυτό τους στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Χρόνο προκειμένου να στήσουν και να υλοποιήσουν οι αρμόδιοι, το πλάνο ενίσχυσης. Μόνο που τώρα, σε σχέση με άλλες χρονιές, πρέπει απλά να βρουν τους κατάλληλους, πιο ποιοτικούς από τους υπάρχοντες, που ταιριάζουν στον αγωνιστικό σχεδιασμό των προπονητών. Επιπλέον, «έκλεψαν» χρόνο για να διαπραγματευτούν με τους πρωταρχικούς στόχους, διότι όταν επιχειρείς να φέρεις «όνομα» απαιτείται υπομονή και επιμονή. Έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις, ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθεί το deal, να διαχειριστείς με ηρεμία την εναλλακτική λύση.

Στο πράσινο στρατόπεδο, υπήρξε μία μικρή «γκρίνια» για την καθυστέρηση στην απόκτηση των πρώτων ποδοσφαιριστών, περισσότερο ως απόρροια της στεναχώριας από την απώλεια του πρωταθλήματος και λιγότερο, γιατί όντως άργησε η ενίσχυση της ομάδας. Κι όμως, η «μουρμούρα» σταμάτησε γρήγορα, όταν υπέγραψαν οι Μλαντένοβιτς και Τζούρισιτς. Παίκτες εγνωσμένης αξίας, με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, που αποδεδειγμένα είναι σημαντικές μονάδες σε ένα σύνολο. Όπως ακριβώς αυτό που έχει φτιάξει ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς. Η ουσία της προσθήκης τους, φαίνεται ήδη στα φιλικά παιχνίδια και θα διαπιστωθεί στα επίσημα.  Στην ίδια κατεύθυνση και η εξαιρετική επιλογή του Τόνι Βιλένα. Προσθήκες που μόνο να βελτιώσουν μπορούν το «τριφύλλι».

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, ισχύουν λίγο – πολύ τα ίδια. Μόνο που ο Ματίας Αλμέϊδα και οι υπεύθυνοι των μεταγραφών, έχουν την αυτοπεποίθηση του πρωταθλητή και το ατού των εξασφαλισμένων ευρωπαϊκών ομίλων. Πολύ σημαντικοί διαπραγματευτικοί όροι. Η Ένωση κράτησε αυτούς που ήθελε, κάνοντας πραγματικότητα την ακριβότερη αγορά ποδοσφαιριστή στην ιστορία της. Ο Πινέδα άλλωστε ήταν επιβεβαιωμένα ο κορυφαίος όλων και ουσιαστικά, το πιο σημαντικό «γρανάζι» στην κιτρινόμαυρη μηχανή. Για να εκτοξευθεί αυτή, πρέπει να έρθουν παίκτες με παρουσία στα καλύτερα πρωταθλήματα, που θα «κουβαλήσουν» τους υπόλοιπους. Στόπερ, εξτρεμ, αντι – Αραούχο και σέντερ φορ, είναι οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, για να υπάρξει πρόοδος και βελτίωση, σε ένα σωστό πλάνο, όπως δουλεύουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, είναι επιτακτική η ανάγκη της ποιότητας. Έτσι, θα προχωρήσουν στην Ευρώπη και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στις εγχώριες διοργανώσεις. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν μπήκαν στη σύγκριση, διότι θα δούμε δύο νέες ομάδες. Στην πρώτη με νέο προπονητή και τεχνικό διευθυντή, στη δεύτερη με αρκετές προσθαφαιρέσεις παικτών.

Facebook Comments