Ένα σύντομο σχόλιο για τις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται από τις φωτιές.

Στο μονοπάτι των πρωταθλητών υπήρχαν, ανυπέρβλητα εμπόδια, έμπειροι και θεωρητικά βατοί αντίπαλοι. Η ΑΕΚ «έπεσε» ακριβώς στη μέση. Από τη μία, η συνεχώς παρούσα σε ευρωπαϊκούς ομίλους Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και από την άλλη, η διαρκώς αναπτυσσόμενη Αστάνα.

Οι Κροάτες είναι το φαβορί για να βρεθεί στο δρόμο της ΑΕΚ. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, υψηλές παραστάσεις με το εθνόσημο, με εμπειρία από τέτοιου είδους καταστάσεις. Γνωρίζουν δηλαδή πώς να φτάσουν μέχρι την τελική φάση της σπουδαίας διοργάνωσης. Φυσικά, δεν θα μπορούσε η Ένωση να φτάσει μέχρι τους ομίλους, δίχως να βρει μπροστά της έναν πραγματικά δύσκολο αντίπαλο, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Άλλωστε, απέφυγε την «υπερδύναμη» των προκριματικών, Γαλατασαράϊ και μπορεί να διασταυρωθεί με νορμάλ αντίπαλο, εφόσον προσπεράσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Σε περίπτωση που από το ζευγάρι προκριθεί η Αστάνα, τότε στην κλήρωση των play – off, η ΑΕΚ θα κληρωθεί με «μεγαθήριο». Την ευνοούν, πάντα στη θεωρία, οι «μονομαχίες» με την πρωταθλήτρια Κροατίας.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να σκεφτεί τώρα τη Μαρσέϊγ. Οφείλει να επικεντρωθεί στο πρώτο παιχνίδι με τη Ντνίπρο και πως θα φέρει στην Αθήνα, ένα αποτέλεσμα που θα τον απαλλάξει από το άγχος. Είναι καλύτερη ομάδα από τους Ουκρανούς, βελτιωμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά, αφού προχώρησε σε ποιοτικές και στοχευμένες προσθήκες, όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο της στήλης. Εάν το μυαλό «ταξιδεύει» από τώρα στο μέλλον και τη Μασσαλία, θα πέσει στην «παγίδα» του παρόντος.

Το «μυστικό», είναι να διασφαλίσει την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με πρόκριση επί της Ντνίπρο και στη συνέχεια δίχως άγχος, να «χτυπήσει» τους ανεβασμένους, αλλοπρόσαλλους ωστόσο, Γάλλους. Όσο αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, πρόβλεψη δεν μπορεί αν γίνει, όχι κυρίως λόγω του μεγέθους των υποψήφιων αντιπάλων, αλλά λόγω άγνοιας της αγωνιστικής κατάστασης και πνευματικής ετοιμότητας Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη σε επίσημες αναμετρήσεις, διότι τώρα «χτίζονται».

Facebook Comments