Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου αεροπορίας, θανάσιμα τραυματισμένοι είναι ο 34χρονος κυβερνήτης Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης Περικλής Στεφανίδης.

Οι δύο ήρωες έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, καθώς επιχειρούσαν να κατασβέσουν μέχρι και την τελευταία εστία φωτιάς στον Πλατανιστό στην Εύβοια, μέσα στη χαράδρα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι φωτογραφίες των δύο νεκρών πιλότων, του Σμηναγού Χρήστου Μουλά 34 ετών και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη 27 ετών.

sminagos moulas
Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς | Πολεμική Αεροπορία
anthiposminagos stefanidis
Ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης | Πολεμική Αεροπορία
Τριήμερο εθνικό πένθος

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από σήμερα Τρίτη 25 έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε συλλυπητήρια δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας,εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του.

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Facebook Comments