Πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, σε μία ουδέτερη έδρα, απέναντι σε έναν άγνωστο αντίπαλο.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Σλοβακία είχε πολλές ιδιαιτερότητες, με ένα αρχικό τεράστιο διακύβευμα. Την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής του παρουσίας μέχρι και τον Δεκέμβρη. Έπρεπε πρώτα να αποδείξει ότι έχει ανέβει αγωνιστικά, σε τέτοιο βαθμό, που να ανήκει πλέον ξανά στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης της κατάστασης που βρίσκεσαι και αυτός απεδείχθη περίτρανα για τον Παναθηναϊκό. Και με το παραπάνω μάλιστα, διότι πήρε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, τόσο στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και τους ομίλους του Γιουρόπα. Αυτό ήταν το ζητούμενο, για τον οργανισμό.

Προκειμένου να πάρει την ψυχολογική, αγωνιστική και οικονομική ώθηση για να συνεχίσει να “μεγαλώνει”. Με αυτές τις νίκες μεγάλωνουν οι ομάδες που έχουν κάνει restart και σταδιακά μετατρέπονται σε μόνιμους διεκδικητές τίτλου, με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ο χαρακτηρισμός του φαβορί για το τριφύλλι και ολοκληρώσει τον αποκλεισμό των Ουκρανών, τότε θα ξεκινήσουν τα δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο, με ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, το άγχος και το “πρέπει” των πρώτων επίσημων αγώνων δεν θα υφίσταται πια, καθώς ο αρχικός στόχος θα έχει επιτευχθεί. Αυτό θα είναι και ένα από τα “όπλα” που θα έχει η ομάδα ενόψει των αγώνων με τη Μαρσεϊγ. Σε αντίθεση με τους Γάλλους, που θα βρίσκονται στην τωρινή κατάσταση των “πράσινων”.

Οι Μασσαλοί έχουν κάνει τις καλύτερες προσθήκες των τελευταίων ετών, ώστε να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Αυτό δημιουργεί δύο μειονεκτήματα, πρώτον η έλειψη χημείας στο σύνολο που θα αγωνιστεί και δεύτερον το ακόμη μεγαλύτερο “πρέπει” για ισάριθμες προκρίσεις σε τρίτο προκριματικό και play – off.

Ας σφραγίσει ο Παναθηναϊκός το εισιτήριο κόντρα στη Ντνίπρο και από κει και πέρα όλα είναι πιθανά με τη Μαρσέϊγ. Εξάλλου, κανείς δεν αποκλείστηκε πριν από το φινάλε και των δύο αναμετρήσεων.

Facebook Comments