“Παραμένουμε bullish στις ελληνικές τράπεζες καθώς αναμένουμε ότι οι αποτιμήσεις θα υποστηριχθούν από την ανανεωμένη εστίαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και από την αναμενόμενη ανάκτηση του investment grade αυτό το έτος ή έως τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς και από το συνεχιζόμενο ισχυρό μομέντουμ της κερδοφορίας λόγω των επιτοκίων, την ανάκαμψη της δανειοδοτικής δραστηριότητας αργότερα αυτό το έτος και τη συνέχιση της εκτέλεσης των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης”, επισημαίνει η Citi.

Η Citi τηρεί πλέον σύσταση buy και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ενώ οι νέες τιμές-στόχοι είναι τα 2 ευρώ για τις Alpha Bank και Eurobank από 1,75 ευρώ και 1,70 ευρώ πριν, αντίστοιχα, τα 7,3 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα από 6 ευρώ προηγουμένως, και τα 4 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 3 ευρώ πριν.

Η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση τοποθετείται στο 3% για την Alpha Bank, στο 3,8% για την Eurobank, στο 3,3% για την Εθνική και στο 1,7% για την Πειραιώς.

Το θετικό story της κερδοφορίας του κλάδου έχει οδηγήσει σε σταθερή ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, επισημαίνει η Citi.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments