Στο χαμηλότερο επίπεδο από την χρηματοπιστωτική κρίση, διαμορφώθηκε η κινεζική εργοστασιακή παραγωγή με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία, ενισχύοντας την λίστα με τα ασθενή στοιχεία που όλο και περισσότερο διαβρώνει τις ελπίδες ότι η επιβράδυνση της Κίνας θα σταθεροποιούνταν στο β΄ εξάμηνο.

Τα κινεζικά χρηματιστήρια υποχώρησαν μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων, τα οποία έρχονται ύστερα από τα αδύναμα στοιχεία του Αυγούστου για τις επενδύσεις σε πάγια στοιχεία του ενεργητικού, την βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές, καθώς το Πεκίνο δυσκολεύεται να πετύχει τον στόχο για ανάπτυξη στο 7% φέτος, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών.

“ΟΙ παραγγελίες για νέες εξαγωγές έχουν στα αλήθεια καταρρεύσει. Σημαίνει ότι το παγκόσμιο εμπόριο αντιμετωπίζει αντιξοότητες , και ακόμη και η Κίνα δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό”, τόνισε ο οικονομολόγος της HSBC, Frederic Neumann.

“Δεν είναι τόσο άσχημο που να πρέπει να χτυπήσει κανείς τον συναγερμό, αλλά η ύφεση στην οικονομία είναι εμφανής”, πρόσθεσε.

Facebook Comments