Να γράψω ότι για τον θάνατο του άτυχου 29χρονου φταίνε οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ; Το γράφω, εξάλλου το αποδέχτηκε πρώτος ο υπουργός καρατομώντας τόσους αξιωματικούς.

Να γράψω ότι η αντίδραση του υπουργού ήταν προσχηματική, ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη του υπουργού; Εντάξει, το ‘χουμε συνηθίσει πια κι αυτό σε κάθε ατύχημα ή επεισόδιο ή καταστροφή να φταίει ο υπουργός, το είδαμε και το ξανάδαμε την περασμένη τετραετία.

Εδώ που τα λέμε, θα ‘ταν σωστό να κατηγορηθεί και να υποστεί κυρώσεις (ας πούμε) για ένα επιχειρησιακό φιάσκο ο υπουργός προστασίας του πολίτη; Ο υπουργός είναι πολιτικός υπεύθυνος, αλλιώς δεν θα υπήρχε και εκπαιδευμένη (υποτίθεται) ηγεσία της ΕΛΑΣ. Ο οποίος μάλιστα υπουργός έχει αναλάβει και λίαν προσφάτως; Σαχλαμάρα θα ήταν ένας τέτοιος καταλογισμός, προσχηματικός, εύκολος και μάλλον ανόητος.

Να γράψω ότι απέτυχε στο σύνολο του (πάλι και εδώ) το επιτελικό κράτος; Άλλη μπούρδα. Έτσι που έχει καταλήξει το πράγμα, τείνω να πιστέψω ότι το περίφημο Μητσοτακικό επιτελικό κράτος φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να του καταλογίζουν ότι ευθύνεται για όλα τα κακά που χτυπάνε αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του. Από τις φωτιές και τους πνιγμούς, μέχρι τα τρακαρίσματα των τρένων και τους φόνους. Νισάφι πια και μ’ αυτό. Κανένας δεν υποσχέθηκε ότι με την εγκαθίδρυση μιας ακόμα κεντρικής βαθμίδας στον κρατικό μηχανισμό που θα τον συντονίζει καλύτερα, η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε γη της επαγγελίας.

Να γράψω να δράσει η κυβέρνηση όπως η Θάτσερ κάποτε που το ‘κλεισε το αγγλικό ποδόσφαιρο και όταν το ξανάνοιξε τα πράγματα είχαν φτιάξει; Όχι δεν θα το γράψω διότι αυτή ιστορική αναφορά έχει καταντήσει πια μια ελληνική αηδία. Δεν θα γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα, ξεχάστε το. Κι αν ρωτάτε γιατί, σας απαντώ με μερικά ονόματα. Σαβίδης, Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισανίδης, κλπ. Παλιότερα Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, κλπ. Ελάτε τώρα. Καμιά άλλη λύση έχετε; Αν την κατέχετε, ρίξτε την στο τραπέζι, αλλιώς αφήστε τα. Κάθε εξάμηνο κι από ένα παιδάκι νεκρό θα χουμε. Όλα τα άλλα είναι για κοροϊδευόμαστε…

Facebook Comments