Η ζωή σου δίνει πάντα αυτό που αξίζεις. Όπως ακριβώς της φέρεσε, αυτό σου επιστρέφει πίσω. Έτσι και στην περίπτωση της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Προφανώς, η κροατική ομάδα δεν έβαλε τους οπαδούς της να δολοφονήσουν το Μιχάλη. Το γεγονός όμως ότι δεν έκανε τίποτα προς την αντίθετη κατεύθυνση και ουσιαστικά προστάτευσε τους δολοφονούς, ακολουθώντας επιθετική πολιτική επικοινωνιακά, το “πλήρωσε” εκεί που θα την πονούσε περισσότερο. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκεί που απάντησε η ΑΕΚ για μία τεράστια αδικία, με τον πιο σκληρό τρόπο.

Στο 90’ στην Κροατία, στο 92’ και 100’ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ότι δεν έγινε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, μεταφέρθηκε για τις καθυστερήσεις. Εκεί όπου λυγίζεις, εκεί όπου δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Το πεπρωμένο του ζευγαριού της ΑΕΚ με τη Ντινάμο, μας πλήγωσε με ότι έγινε πριν κυλήσει η μπάλα στο γρασίδι και μετά μας χάρισε ανεπανάληπτες, ποδοσφαιρικές στιγμές. Αυτές για τις οποίες έγινε ο “αγώνας” για να χτιστεί η “ΟΠΑΠ Αρένα” και όχι για να γίνει τόπος θανάτου ενός φιλάθλου.

Όσο σκληρό ήταν το χτύπημα στο Μιχάλη, άλλο τόσο ήταν και αυτό στη Ντινάμο από την ΑΕΚ. Στη μνήμη αυτού του παιδιού. Προφανώς δεν συγκρίνονται οι δύο καταστάσεις. Εκεί που πίστεψαν ότι έχουν την πρόκριση, τα παιδιά του Ματίας Αλμέϊδα είχαν το σθένος και τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ. Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, αυτή είναι η πραγματικότητα σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων. Τέτοιες καταστάσεις θα βρει μπροστά της και η ΑΕΚ, αλλά και όλοι οι εκπρόσωποί μας σε Champions, Europa και Conference League.

Όταν δεν είσαι μεγαθήριο, όπως 5-6 ομάδες στην Ευρώπη, κανένα παιχνίδι δεν είναι στο χέρι σου. Αντιστοίχως, δεν έχεις ηττηθεί, ακόμη και όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 2-0. Οι κιτρινόμαυροι το γνώριζαν, αλλά το απέδειξαν και στην πράξη. Με στόχο την αποκατάσταση της αδικίας και την πρόκριση στα play – off, παρά την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, άπαντες τήρησαν πιστά το πλάνο. Απείλησαν και απειλήθηκαν, δέχθηκαν δύο τέρματα, όμως δεν πτοήθηκαν.

Έτσι πορεύεται η ΑΕΚ μέχρι να φτάσει εκεί που επιθυμεί. Οφείλει να έχει για οδηγό τις δύο αυτές αναμετρήσεις και τώρα που ανέκτησε την πνευματική της δύναμη, σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο, πρέπει να επενδύσει σε αυτά και να πάρει την πρόκριση επί της Άντβερπ. Παιχνίδια με εντελώς διαφορετικό status από αυτά με τη Ντινάμο.

 

Facebook Comments