Τη θετική τους στάση για τα ελληνικά ομόλογα επιβεβαιώνουν οι αναλυτές της Citigroup και της JP Morgan εν αναμονή των κρίσιμων ετυμηγοριών των οίκων αξιολόγησης το επόμενο διάστημα, εκτιμώντας πως η DBRS είναι πολύ πιθανό να κάνει την αρχή από την πλευρά των Big 4 και να δώσει αυτή την Παρασκευή την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Citi, η πιθανότητα των αναβαθμίσεων της αξιολόγησης για την Ελλάδα από την DBRS αυτή την εβδομάδα ή/και την επόμενη εβδομάδα από τη Moody’s ενισχύθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά οι αξιολογήσεις των S&P και Fitch στο τέταρτο τρίμηνο αποτελούν πιθανότατα το “κλειδί” για τη συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στους διεθνείς δείκτες.

Μετά το θετικό report για την Ελλάδα από τη Moody’s την περασμένη εβδομάδα, η αξιολόγησή της θα επανεξεταστεί από την DBRS αυτήν την Παρασκευή και από τη Moody’s την επόμενη Παρασκευή, σημειώνει η Citi. Η αμερικάνικη τράπεζα πιστεύει ότι η πιθανότητα για αναβαθμίσεις της αξιολόγησης της χώρας έχει ενισχυθεί μετά τις πρόσφατες εκλογές, οδηγώντας ήδη σε αναβαθμίσεις στο καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας από τους (μη αναγνωρισμένους από την ΕΚΤ) οίκους αξιολόγησης Scope και R&I.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments