Ο Κ. Χατζηδάκης έσπευσε να καθησυχάσει τους ευάλωτους, λέγοντας ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους, όπως επίσης θα δοθεί και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, όμως έβαλε φρένο στην επέκταση του market pass, το οποίο θα δινόταν για ένα ακόμη τρίμηνο, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

“Δεν υπάρχουν μαγικές γομολάστιχες, πρέπει να ισορροπήσουμε” είπε μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του, υπονοώντας ότι το μέγεθος της καταστροφής δεν επιτρέπει άλλα ανοίγματα στον προϋπολογισμό, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι φέτος θα ληφθεί και το επίδομα θέρμανσης, όπως και πέρυσι.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει προσηλωμένη στο πλεόνασμα από 0,7% έως 1% του ΑΕΠ” συνέχισε, χαρακτηρίζοντας τον στόχο αυτό αδιαπραγμάτευτο. “Αν και η οικονομία είναι ισχυρή, εντούτοις οι οίκοι αξιολόγησης μας παρακολουθούν, μας κρίνουν οι επενδυτές” είπε ο Κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει στη ΔΕΘ έναν ειδικό τέλος για τις φυσικές καταστροφές. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα είναι φόρος που θα είναι καθολικός και θα αφορά τα υπερκέρδη μεγάλων εταιρειών.

Facebook Comments