Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με το ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων να διαμορφώνεται στο 47,16% μέχρι τις 19:45.

Στις 21:00 θα υπάρξει μια πρώτη γενική εικόνα και στις 22:30 η πρώτη εκτίμηση για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους. Η ΕΡΤ καλύπτει από νωρίς το πρωί τη μεγάλη εκλογική διαδικασία, ενώ ετοιμάζεται για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων που θα αρχίσουν γύρω στις 19:45.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προηγείται στην Περιφέρεια Αττικής με ποσοστό 45,84% με καταμετρημένο το 15,76 % των ψήφων. Δεύτερος είναι ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 16,41% και τρίτος ο Γιάννης Πρωτούλης με 14,23%.




 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, στις Περιφέρειες της χώρας προηγούνται:

Στην Περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δημήτριος Πτωχός, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Γεώργιος Χατζημάρκος.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας – Προηγείται ο Χρ. Δούκας του Κώστα Ζαχαριάδη, με την ενσωμάτωση να είναι στο 13,7%

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης επανεκλέγεται δήμαρχος Περιστερίου για έκτη συνεχόμενη θητεία. Για τρίτη φορά επανεκλέγονται οι Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα, Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γιάννης Κωνσταντάτος στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Παππούς στη Φυλή, Γιώργος Μαρκόπουλος στο Γαλάτσι και Ανδρέας Κονδύλης στον Άλιμο.

Για δεύτερη φορά επανεκλέγονται άνετα ο Σπύρος Βρεττός ως δήμαρχος Αχαρνών και ο Γιώργος Τσίρμπας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Άνετη επικράτηση, τέλος, πρόσφεραν οι εκλογείς του Δήμου Κηφισιάς στον Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά.

Facebook Comments